Pablo Priđoni rekao zbogom košarci!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.01.2017.
23:02
Izvor: Sportske.net

Legendarni argentinski košarkaš odlučio je da se povuče iz aktivnog igranja košarke.

BETA/AP Photo/Tony Avelar
BETA/AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Bivši argentinski reprezentativac Pablo Priđoni, odlučio je da stavi tačku na svoju igračku karijeru.

On je minule sezone nastupao u NBA ligi noseći dres Los Anđeles Klipersa, ali ovog leta nije uspeo da pronađe novi angažman "preko bare" pa se vratio u Evropu i to u redove Baskonije, za koju je svojevremeno sa velikim uspehom nastupao.

Karijeru je počeo u domovini, a prvi inostrani angažman imao je u španskoj Fuenlabradi, za koju je nastupao u periodu od 1999. do 2001. godine.

Preselio se potom u redove Alikatena, takođe u Španiji, da bi 2003. pojačao tim iz Vitorije (tadašnja TAU Keramika).

Tu je proveo šest godina, a 2009. se seli u redove Real Madrida za koji nastupa naredne dve sezone. Vratio se potom na godinu dana u Baskoniju (tada Kaha Laboral), da bi se 2012. okušao u NBA ligi.

Tri godine je nastupao za Njujork Nikse, potom je bio i u Hjustonu, a sezonu 2015/16 je proveo kod Doka Riversa u Klipersima.

Sa reprezentacijom Argentine je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, na šampionatu američkih kontinetata poneo je dva srebrna, jedno bronzano i jedno zlatno odličje, a na prvenstvu Južne Amerike osvajao je po jednom zlato i srebro.

U Evroligi ima 183 upisana nastupa, u proseku je beležio 6,2 poena po utakmici i 4,4 asistencija, dok je u NBA ligi odigrao 270 utakmica, a u proseku je u najjačoj ligi na svetu davao 3,5 poena uz 2,8 asistencija za oko 17 minuta provednih na parketu po meču.

Odigrao je i 28 utakmica u NBA doigravanjima, nosivši dres Niksa i Roketsa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke