Pablo Laso 'bacio u vatru' Luku Dončića

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.05.2015.
12:24
Izvor: Sportske.net

MVP završnog turnira Evrolige za juniore dobio je priliku da zaigra za seniorski tim Reala u zaostalom meču ACB lige protiv Laboral Kuće.

twitter#F4Glory
twitter#F4Glory

Povezane vesti

Šampion Evrope je poražen u Vitoriji rezultatom 94:81, ali je uprkos tome ostao lider na tabeli.

Naše gore list, Luka Dončić, proveo je pet minuta na parketu i za to vreme imao učinak od dva poena i dva skoka. Trener Real Madrida, Pablo Laso, ga ja na taj način nagradio za blistave partije na završnom turniru Evrolige za juniore, na kom je vodio "Kraljeviće" do titule i poneo zvanje najkorisnijeg košarkaša.

Pobedom nad Crvenom zvezdom Telekom u finalu, mlade nade Reala su napravile odličnu uvertiru za ono što će uslediti nekoliko sati kasnije.

"Kraljevski klub" je ubedljivim trijumfom nad Olimpijakosom osvojio titulu šampiona Evrope, devetu u klupskoj istoriji, na koju se čekalo punih 20 godina. Poslednji put 'Kralj' je bio na tronu 1995. godine u Saragosi, kada je ekipu s klupe predvodio Željko Obradović, a prva zvezda tima bio legendrni litvasnki centar Arvidas Sabonis.

Kao u slučaju juniora, i kod seniora je MVP završnog turnira iz redova madridskog Reala. Individualno priznanje koje je dodeljeno Luki Dončiću, pripalo je i prekaljenom Argenticu Andresu Noćioniju.

Real's Andres Nocioni celebrates with Real coach Pablo Laso after wining the Euroleague Final Four Championship basketball match between Real Madrid and Olympiacos in Madrid

No, vratimo se porazu lidera u zaostaloj utakmici 33. kola ACB lige u Vitoriji.

Baske je do veoma bitnog trijumfa protiv Reala, kojim je napravljen veliki korak ka plasmanu u plej-of, vodio iskusni bek Fernendo San Emeterio sa 26 postignutih poena.

Na drugoj starni jednako efikasan bio je njegov kolega iz reprezentacije Španije, Rudi Fernandez.

san emeterio

Do kraja regularnog dela sezone u ACB ligi ostalo je da se odigra još jedno kolo, nakon koga će biti poznati učesnici plej-ofa, ali i putnici u niži rang.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Thursday, 21.05.2015
13:57

Pretrgao se sa bacanjem u vatru...5 minuta. Doduše, opet više nego Peno u Barsi.

avatar
nenad1995
Thursday, 21.05.2015
17:27

kazi mi nekog naseg igraca 98, 99 godiste koji je proveo 5 minua na parketu ove sezone u Zvezdi Telekom, ili Partizanu?