Ovo su "Delije" čekale - Zvezda našla "zvučnu" zamenu za Kuzmića!?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.07.2017.
10:46
Izvor: Sportske.net

Očito je da su u Zvezdi sa nestrpljenjem čekali da FIBA "skine" zabranu registracije novih igrača pa da počnu da dovode pojačanja za novu sezonu.

Epa/Abir Sultan
Epa/Abir Sultan

Povezane vesti

Samo u prethodna dva dana angažovana su trojica novih igrača, pa su tako ugovore potpisali Marko Kešelj, Nikola Jovanović i Stefan Janković.

Premda se u subotu spekulisalo da je Đorđe Gagić jedan od pikova za centarsku poziciju, Crvena zvezda mt:s je izgleda odlučila da se okrene na drugu stranu i angažuje stranca!

Zamena za Ognjena Kuzmića, ako je verovati pisanju specijalizovanog portala "Sportando", trebalo bi da bude Amerikanac Kolton Ajverson (28, 213 cm) koji je prethodnu sezonu proveo u Makabiju iz Tel Aviva.

Kolton Ajverson je rođen u Aberdinu u Južnoj Dakoti, studirao je na Minesoti i Kolorado Stejtu, a 2013. godine izabran je od strane Pejsersa kao 53. pik na NBA draftu ali je potom trejdovan u Boston Seltikse.

Profesionalnu karijeru gradio je u Evropi i to u ekipama Bešiktaša, Laboral Kuće, Pinar Karšijake i Makabija iz Tel Aviva za koji je nastupao tokom prethodne sezone.

Dobro je poznato da je "Ponos Izraela" imao očajnu sezonu u kojoj je osvojio samo jedan marginalan trofej. Amerikanac je upisao svih 30 nastupa u Evroligi i beležio nešto slabiji prosek (8 pts i 5,3 sk) nego u Pinar Karšijaki godinu dana ranije (9,9 pts, 4,8), mada treba imati u vidu da je za turski klub upisao samo devet nastupa u najkvalitetnijem takmičenju.

Kolton Ajverson je sa Makabijem imao ugovor na godinu dana što znači da bi u Zvezdu mogao da stigne kao slobodan igrač, a to u celoj priči igra jako bitnu ulogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Sunday, 30.07.2017
11:25

Sa njim bismo kompletirali reket . Pozitivno me iznenadjuje Covke kojom brzinom rekonstruise tim

avatar
MOE28
Sunday, 30.07.2017
12:14

Rekonstruise ga igracima i trenerom koji su slabiji od prethodnih igraca i trenera?

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 30.07.2017
15:52

Proslog leta su otisli Miler-Cirbes-Kinzi, veoma ubojit trio, uz Micica i Stimare kao sasvim dobrih igraca, i zamene koje su dovedene su bile dosta slabije, i to nas nije sprecilo da igramo izuzetno dobro, da razvijemo i unapredimo te zamene, uklopimo u tim i ekipu podignemo na jos visi nivo...Rekonstrukcija nema veze sa prinudnim resetom tima, i veoma dobro ide za sada... pruzamo se uvek koliko mozemo, i po pravilu uvek dolaze slabiji igraci, koji ce tek da se bruse, ozive, unaprede....

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 30.07.2017
14:09

To ces moci da tvrdis tek na kraju sezone. Za sad se sve svodi na tvoje misljenje za koje ne verujem da ima neku posebnu tezinu. Jos ces na kraju reci da si znao da ce Simonovic imati ovakvu sezonu kad je dosao,da ce Kuzmic da napravi bum nakon statiranja u PAO, da ce Dzenkins da grize kao besan pas u odbrani nakon razocaranja u trulom Armaniju. Sve si to znao?

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 30.07.2017
11:06

a sto se tice Iversona nadam se,iskreno,da nece doci !!!

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 30.07.2017
11:05

kako ste namazani,heheheh...namerno ste stavili Burusisa u prvi plan da se zaletimo i da se ponadamo,svaka cast zato ste najbolji sportski sajt ...

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 30.07.2017
11:34

Pa Buruzis je nedavno potpisao ugovor u Kini

avatar
Salone
Sunday, 30.07.2017
10:58

Dominacija se nastavlja.

avatar
djoko
Sunday, 30.07.2017
10:53

Da je Radonja tu, pa da napravi od ovog nepokretnog nesto. Ovako daj boze da se da u trening vrhunski i da ZELI da igra dobro, jer je jak i atleta, ali ga mrzi da igra kosarku. Inace potpisuje, provereno. Stigli Jovanovic i Jankovic na 3 godine. Uskoro predstavljanje.