Ova Zvezda može mnogo u Evroligi! Koji joj je krajnji domet?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.12.2014.
13:19
Izvor: Sportske.net

Zvezdin tim ove sezone igra - impresivno! U ABA ligi je nepobediv, u evropskoj eliti deli lekcije, Top 16 je izboren, pa je utisak da to nije krajnji domet Luke Mitrovića i drugova ove sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ljubitelji košarke u Srbiji se sigurno sećaju projekta ''evropska Zvezda'' kojim su beogradski crveno-beli želeli da konačno naprave veliki iskorak i na evropskoj sceni, ali su svi ti pokušaju bili neuspešni do ove jeseni, kada pod vođstvom Dejana Radonjića, ekipa Crvene zvezde Telekom prosto blista na svim frontovima.

Iako je letos bilo dosta odlazaka, klub su napustili Demarkus Nelson, Raško Katić, Tadija Dragićević, kapiten Marko Simonović, Lipovija baš i ne moramo da pominjemo... crveno-beli su uspeli da za vrlo kratko vreme formiraju još jači, još kompaktniji tim, fizički odlično pripremljen, koji kako sezona odmiče deluje sve dominantnije.

Posle deset odigranih kola u ABA ligi Zvezda ima maksimalni učinak - svih deset pobeda. Savladani su i Partizan i Cedevita i Cibona i Budućnost, kao i svi ostali, manje atraktivni rivali, pa prosto deluje kako su beogradski crveno-beli ''prerasli'' ovo takmičenje i teško je očekivati i u narednim mečevima neko iznenađenje po tom pitanju.

Ono što je još važnije, Zvezda je sinoć, dva kola pre kraja prve faze takmičenja, overila plasman u Top 16 Evrolige i pobedom u Valensiji još jednom potvrdila da je, uz Olimpijakos, najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi.

Uostalom, jedino je Olimpijakos od početka tekuće sezone uspeo da nadigra Radonjićev tim, dok su porazi od Neptunasa, a pogotovo od Galatasaraja u Istanbulu bili plod nesrećnih okolnosti.

Dakle, prvi cilj je ostvaren, pa sada, do početka Top 16 faze, crveno-beli će biti u jednom mirnijem periodu, bez ikakvih imperativa, izuzev da se forma održi na visokom nivou i povrati svežina za dalje izazove.

A na osnovu onoga što smo do sada videli od Zvezdinog tima, utisak je da crveno-beli ne treba da se zadovolje samim plasmanom među 16 najboljih, jer sigurno imaju kvalitet i za ''Top 8'', a uz malo sreće, pa možda i još jedno pojačanje, ne treba da iznenadi ni ako Zvezdu prvi put budemo videli na ''fajnal-foru''.

Naravno, sezona je duga, rano je za prognoze, važno je izbeći i povrede, a polako će dolaziti sve naporniji i značajniji mečevi. Setimo se samo prošlogodišnjeg primera madridskog Reala, koji je u najvećem delu sezone dominirao i u ACB i u Evroligi, bio nepobediv, ali je posustao kad je bilo najvažnije i na kraju ostao i bez titule prvaka Španije i bez titule prvaka Evrope.

Ali, Zvezda je u ovom trenutku sigurno na pravom putu, ima visok kvalitet, i individualni i kolektivni i njeni navijači ove sezone mogu mnogo da očekuju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Karabaja
Saturday, 06.12.2014
14:27

Uz malo srece, mozemo do F4...ali da se ne lazemo, po meni smo trenutno 7-8 tim Evrope.

avatar
сочинитељ
Saturday, 06.12.2014
15:00

мислим да,по тренутној форми,у овом тренутку блага предност је на страни цск-а,реала,барсе и фенера (заиста играју импресивно),са свима осталима да можемо лагано да играмо (макаби,олимпијакос,пао и ефес),остали су знатно слабији...као што си рекао,уз повољан жреб све је могуће...кући можемо сваког да добијемо али за нешто више потребан је и брејк (-ови)