Otrovna strelica sa Bosfora: "Evroligu vode lopuže"

Autor: Boban Filipović
sreda 31.05.2017.
15:20
Izvor: Sportske.net

Bez dlake na jeziku osuo je paljbu predsenik Bešiktaša Fikret Orman po rukovodstvu najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Orman je u izjavi za 'Mundo Deportivo' opleo po Đordiju Bertomeuu i njegovim najbližim ljudima.

"Iskreno, veliki sam protivnik Evrolige. Smatram da je to udruženje lopova. Ako mene pitate, turski klubovi ne bi trebalo da igraju to takmičenje."
rekao je prvi čovek istanbulskih 'Crnih orlova'.

"Jedna španska kompanija je napravila takmičenje i nazvala ga Evroliga. To samo slepi kod očiju ne vide. Savezi se ne pitaju ama baš ništa, pita se samo grupica ljudi, koja je uspela da prigrli uz sebe sponzore iz Turske. I postoji samo jedan uslov za učešće u tom takmičenju - "Ako donosiš pare, možeš da igraš". Darušafaka je primer za to, a sada je puštena niz vodu.

Ta lopovska kompanija uzima sav novac od sponzora i TV prava, a klubovi plaćaju sve. I putovanja i sve ostale troškove. Da li je tako u Ligi šampiona u fudbalu? Naravno da nije.

Držite me za reč. Ako Bešiktaš osvoji titulu prvaka Turske, neće igrati u Evroligi."
zaključio je Orman.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 31.05.2017
20:16

Uglavnom ovo lobi Fibe pusta te strelice, Uleb kakav god da je, i dalje je ubedljivo najmocnije takmicenje, kako finansijski tako i sa kvalitetom. Sledece sezone ce biti samo 2 turska kluba, tako da i te price nemaju bas toliko osnova za polemisanje. Takmicenje se transformise polako, sve se tu menja, i finansijski su daleko, daleko bolji po nagradnim fondovima nego sto su pre desetak godina bili, i ovo je tek pocetak. Fiba je sama, siromasno takmicenje koje se vrti u sopstvenom lavirintu, stalno prete, ne daju nista, a traze sve. Dok Uleb ima veoma snaznu potporu, ciljeve ka kojima tezi i modifikuje se postepeno, i to ce se videti u narednim godinama....

avatar
Dolina cupova
Thursday, 01.06.2017
15:27

Da li si Nebojsa primetio da u svakom komentaru pises samo o finansijama? Finansije, pa finansije...o sportu, slabo! E vidis, ceo sistem kluba koji podrzavas zasniva se na finansijama! Ti si krunski svedok da je to tako!

avatar
ariton
Friday, 02.06.2017
00:16

Ma čoveku nrr sve napisu i to je to

avatar
Partibrejker
Wednesday, 31.05.2017
16:04

Nije DA nije istina sve sto je rekao,ali da Besiktas ima desetogodisnju licencu drugu bi pesmu pevao.I to sta klubovi imaju od nastupanja u EL,najbolje se videlo ove godine.Koliko su profitirali turski klubovi u EL,a koliko Besiktas koji je daleko dogurao u FIBA takmicenju.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 31.05.2017
20:23

Ne mogu reci da sam totalno upoznat sa Fibinim veselim takmicenjem i njihovim fondovima za klubove, ali imam prilicno dobar uvid u pomenuto, pa se pitam, koliko je to Besiktas iskasirao od silnog uspeha u tom takmicenju, a koliko recimo Galata, koja je bila na repu EL? ili jos bolje Darusa? Samo jedan fun fact, Zvezda je cak ove sezone, bez nekih pritom strahovitih uspeha, uspela da iskasira od elitnog takmicenja jedno 3 puta vise nego kkp u onoj f4 sezoni, tako da verujem je jasan i jako vidljiv napredak na tom polju finansijske dodele za uspeh i takmicenje u eliti, a ovo je po svim navodima tek pocetak....

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 31.05.2017
20:52

Sampion u LS dobija oko pola miliona ove sezone, znaci vise od pobednika EC, a otprilike zaradio ko Zvezda ove sezone u EL(ne racunam tu nagrade od TV prava, samo gledam ucesce).

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 31.05.2017
16:04

Nije daleko od istine, ali to se znalo i 2000. ko osniva novu EL, pa se niko nije bunio. Cinjenica je da u nijednom drugom sportu ne postoje A licence (zagarantovano ucesce), sem u kosarci. Pa tako jedan Mila ne igra LS vec kolko godina, pa jedan Lester je iz Engleske isao u LS, dok Mancester Junajted i Celsi nisu.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 31.05.2017
20:30
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 31.05.2017
20:47

Jel NBA liga ima drugi rang takmicenja? Nema i kako onda mozes ispasti iz jednog jedinog ranga takmicenja?

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 31.05.2017
15:35

Ej pa turski klubovi imaju najvise koristi zbog takve Eurolige. Imate 4 od 16 timova a ko je Turska uopste u evroskoj kosarci?

avatar
The_Matrix
Wednesday, 31.05.2017
16:00

Pa i nije bas.Ovde je rec o klubovima.EL je iz godine u godinu sve gora po pitanju tih ekipa koje nemaju puno novca.Kroz 2-3 sezone mi mozemo da ostanemo i bez predstavnika jer pojavice se neka ekipa sa puno novca i koga briga odakle dolaze.Covek upravo na to skrece paznju

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 31.05.2017
16:44

Pa mi ove sezone nismo trebali da imamo predstavnika u EL, ali na nasu srecu Francuzi su odustali, pa je predstavnik ABA lige upao kao prva rezerva.

avatar
Bafana
Wednesday, 31.05.2017
16:10

Ko je Turska u Evropskoj kosarci ? Pa sem sto imaju najjače prvenstvu u Evropi i sto plaćaju najvise igrače a samim tim i dovode najbolje igrače nisu niko i nista .