Osporavan, kritikovan, ali piše Zvezdinu istoriju - Dejan Radonjić!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.04.2015.
10:42
Izvor: Sportske.net

Informacija da je aktuelni trener Crvene zvezde Telekom protiv Metalca u Valjevu stigao do svog 100. trijumfa na klupi crveno-belih samo je još jedan pokazatelj da crnogorski stručnjak ostavlja sve dublji trag u ovom klubu. Ali, pred njim je tek najvažnij

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Dve godine od dolaska na mesto trenera Zvezde umesto Vlade Vukoičića, još uvek aktuelni trener crveno-belih obeležio je vredan jubilej - 100 pobeda na klupi Crvene zvezde Telekom, u 144 utakmice.

Podsetimo, mnoge je iznenadila odluka čelnika Zvezde da uoči završnog turnira ABA lige 2013. godine smeni Vukoičića, a Dejan Radonjić je odlučio da prihvati težak zadatak da Zvezdu preko kragujevačkog Radničkog odvede u Evroligu, iako je imao premalo vremena da ekipu pripremi po svojim zamislima.

Sećate se, bio je to onaj dramatični dvoboj u Laktašima, Zvezda je u finišu napravila veliki preokret, izborila plasman u finale, samim tim i Evroligu, a Radonjić je tako ''zacementirao'' svoju poziciju na kojoj se i dalje nalazi.

U protekle dve godine, ostvario je zapažene rezultate sa Zvezdom, osvojio i dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća, ove sezone izborio plasman u Top 16 fazu Evrolige, a njegova ekipa je u ligaškom delu sezone bila apsolutno dominantna u ABA ligi.

Ipak, sve vreme su se u javnosti mogle primetiti i kritike na njegov račun, mnogi mu zameraju da u neizvesnim završnicama loše vodi ekipu, ali pre svega, njegov još uvek veliki ''minus'' je što nije prekinuo dominaciju Partizana na domaćoj sceni, kao i što Zvezda i dalje čeka na trofej ABA lige.

Ovog proleća, u narednih mesec-dva, Radonjić će sa svojim timom imati priliku da i te zamerke i kritike učini neosnovanim i počne da ispisuje nove trofejne stranice u Zvezdinoj istoriji.

Ako i u ovom, najvažnijem delu sezone, Zvezda nastavi sa sjajnim igrama, poput onih u najvećem delu i ABA lige i Evrolige, za Radonjića ''neće biti zime'', pa crnogorski stručnjak možda može da se nada i da će uskoro postati trener sa najviše pobeda u Zvezdinoj istoriji.

Naime, u ovom trenutku su ispred njega još samo Ranko Žeravica sa 167 pobeda, Nebojša Popović sa 155, Milan Bjegojević - 142, Vladislav Lučić 108 i Bratislav Đorđević 104.

Može li Radonjić da ih sve nadmaši?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke