Osmorica Srba na NBA Draftu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.04.2015.
10:58
Izvor: Sportske.net

Čak osmorica srpskih košarkaša poslali su pismo NBA ligi u kojem su izrazili želju da budu deo ovogodišnjeg Drafta koji će biti održan krajem juna.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Srbija će na predstojećem NBA Draftu imati najviše osmoricu predstavnika ukoliko niko od igrača koji su se prijavili za učešće ne odluči da povuče prijavu.

Rok za prijavljivanje na ovogodišnji NBA Draft istekao je 26. aprila do kada su u predstavništvo NBA lige stigla pisma osmorice mladih i talentovanih igrača iz Srbije.

Prema informacijama koje su preneli mediji "preko bare" za učešće na Draftu prijavio se 91 košarkaš od čega 43 dolaze sa drugih kontinenata.

Kada su u pitanju srpski košarkaši šestorica od osmorice koji su se prijavili za Draft nastupaju u domaćim klubovima, a samo dvojica u inostranstvu.

Evo i spiska srpskih košarkaša koje bismo mogli da vidimo na NBA draftu krajem juna:
Ognjen Dobrić (FMP Beograd)
Dušan Kutlešić (Metalac)
Nikola Milutinov (Partizan)
Miroslav Pašajlic (Užice)
Marko Tejić (Crvena zvezda Telekom)
Rade Zagorac (Mega Leks)
Nikola Radičević (Sevilja)
Đoko Šalić (Spars Sarajevo)

Dodajmo i to da svi oni koji su poslali zahtev za učešće na Draftu imaju pravo da ga povuku do 15. juna, deset dana pre održavanja ceremonije izbora igrača.

Ovogodišnji NBA Draft biće održan u Njujorku 25. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak_Doctora!
Wednesday, 06.05.2015
11:26

Djoko Salic. Decko nije mogao da igra ni u raspalom partizanu a hoce u NBA? Nekim ljudima zaista treba zabraniti igranje kompjuterskih igara.

avatar
nekros77
Thursday, 30.04.2015
17:30

Srecno svima, a ovima koji ih vredjaju nek im je na cast!

avatar
Skaut
Thursday, 30.04.2015
15:45

A gde je Nenad Miljenovic po meni medju 3 najtalentovanija igraca u Srbiji i sire? Niko od ovih navedenih nece biti draftovan a pogotovo nece Milutinov koji nije dominantan ni u jednom segmentu,prosecan igrac...Ne bi me cudilo isto tako da Bobi Marjanovic zavrsi u NBA pa cak i Milosavljevic koji me je odusevio protiv Zvezde (navijac sam Zvezde)...Pozdrav

avatar
maestro
Friday, 01.05.2015
13:34

Миљеновић не мора да се пријављује, њему је ово излазна година, као и Луки Митровићу, али вероватно неће бити драфтован.Што се тиче Милутинова, јеси ли ти нормалан?Он има 20 година, и добар је ол-араунд играч, ништа специјално али је добар за средину друге рунде где ће бити одабран.Кад је могао Јокић пре ове сезоне, може и он.Гаги тешко да може у НБА, мада бих ја био најсрећнији кад би он сав свој крвав рад тамо наплатио, а Боби може да проба, али не верујем да он може да издржи НБА темпо, с тим да стварно не бих имао ништа против да докаже да нисам у праву, јер њега и Луку највише ценим из троструког АБА шампиона.

avatar
Skaut
Saturday, 02.05.2015
17:26

Pa jel vidis sta si napisao da je nista specijalno a to indenticno sam i ja napisao kakv crni NBA ni Milosavljevic nije star koliko sam ja upucen tako da moze da se oproba,moras da budes nesto specijalno i da toliko dominiras i odskaces da bi mogao da se nadas da ces da igras NBA pa ni Bogdan Bogdanovic ne moze u NBA realno trenutno jer nije najbolji ni u Feneru (po meni favorit pored Reala da osvoji EL da ne bude da omalovazavam klub) vec Bjelica a i ja bi voleo da imamo sto vise igraca u NBA samo sto se to nece skorije desiti eventualno ako se pojavi novi Milicic sto ne verujem...I vidim da navijas za Arsenal kao i ja na tome svaka cast,znaci da imas ukusa.I ako mozes da mi objasnis to izlazna godina posto nisam toliko bas upucen.

avatar
England
Thursday, 30.04.2015
14:29

Jedino ce Milutinov od svih njih biti draftovan, ostali tesko.

avatar
Marco Popovich
Thursday, 30.04.2015
11:28

Da prvo nabiju jedno 50kg pa onda u nba

avatar
bard fudbala
Thursday, 30.04.2015
11:23

Kakvi se svi manjovi nisu prijavili,boze sacuvaj.