'Oskarovac' Ašik ne igra na Eurobasketu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.07.2015.
12:21
Izvor: Sportske.net

Centar košarkaške reprezentacije Turske i dobitnik "Oskara" za ulogu koju je odigrao na Mundobasketu 2010. godine odlučio je da ne nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn

Povezane vesti

Turski internacionalac Omer Ašik saopštio je selektoru Eginu Atamanu da se povlači sa priprema za Evropsko prvenstvo zbog povrede.

Centar Nju Orleans Pelikansa ima problema sa povredom leđa a doktori su mu preporučili da okonča pripreme za Eurobasket i preostali deo pauze između dve sezone iskoristi za rehabilitaciju.

To znači da Omer Ašik neće biti u stanju da pomogne svom nacionalnom timu na predstojećem Evropskom prvenstvu čime su Turci ostali bez kvalitetnog centra koji u isto vreme igra važnu ulogu kada je gluma u pitanju.

Svakako se sećate da je "Oskarovac" Ašik pre pet godina odigrao glavnu ulogu u filmu "Kako na prevaru doći do finala", pošto je posle običnog kontakta simulirao povredu oka zbog čega je na liniju penala otišao Ender Arslan.

Srbija je tu polufinalnu utakmicu izgubila rezultatom 83:82 a Arslanova gluma bila je samo deo predstave koju je domaćin Mundobasketa izveo kako bi na neregularan način stigao do finala planetarne smotre.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke