"Orlovi" umalo prosuli +14 na 4 minuta do kraja, savladana Grčka

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.08.2017.
21:50
Izvor: Sportske.net

Nakon jučerašnjeg poraza od Gruzije koja je osvojila Akropolis kup, reprezentacija Srbije je uspela da savlada domaćina i da se vrati na pobednički kolosek.

EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Iako je danas igrala bez Nemanje Nedovića, Nikole Kalinića i Stefana Jovića, reprezentacija Srbije je uspela da zabeleži novu pobedu u pripremama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas bili bolji od reprezentacije Grčke, domaćina Akropolis kupa, sa 67:69.

Naš tim je uspeo da započne utakmicu sa dve trojke, Gudurić i Birčević su bili precizni, ali je Milosavljević u nastavku četvrtine bio taj koji je nanosio najveću štetu Grcima. Ukupno je postigao osam poena, i uz veliku pomoć Birčevića i Bogdanovića Srbija je stigla do 18:21 nakon prve deonice.

Kuzmić i Bogdan su doneli Srbiji 21:28 početkom druge deonice, ali su Slukas i Mancaris preokrenuli trojkama rezultat u svoju korist. Naši su se ipak konsolidovali, Kuzmić je bio odličan, pa je Srbija dobila prvo poluvreme sa 38:35.

U drugom poluvremenu je po prvi put šansu dobio i Boban Marjanović i upravo je on nastavio svoju sjajnu seriju i pokazao da će biti možda i glavni košarkaš naše reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

On, Bogdanović i Milosavljević su bili dominantni, i upravo poenima Bobana Marjanovića Srbija je stigla do najveće prednosti na utakmici na samom kraju treće deonice, 44:54.

Ubrzo je Srbija stigla i do +14 i to na 4 minuta do kraja utakmice, Marjanović, Mačvan i Lazić su bili odlični.

Ipak, Srbija je doživela veliko opuštanje, Grci su došli do 66:69 na minut do kraja, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Imali su Grci dva slobodna bacanja za izjednačenje, ali je Tanasis Antetokunbo promašio oba, zatim je i Printezis promašio trojku za pobedu, pa je Srbija slavila novu pobedu.

Najefikasniji igrač naše reprezentacije bio je Dragan Milosavljević sa 18 postignutih poena, a na drugoj strani Slukas je upisao 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 26.08.2017
01:13

Guduric nema sta da trazi u reprezentaciji. Mozda sledece godine kad bude napredovao kod Obradovica. Ovakav Guduric nije pomoc ekipi, tako da se nadamo da ce napredovati u narednom periodu.

avatar
CELAVI DRVOSECA
Friday, 25.08.2017
22:20

Gagi proradio u pravi cas:-D

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 25.08.2017
22:17

Sa Gagijem i Bogdanom u istoj petorci izgleda bas lose a i sa Micicem nije bolje. Nadam se da ce Jovic na pravi nacin izneti ulogu prvog pleja. Guduric otpada definitivno.

avatar
Spartanac96
Friday, 25.08.2017
22:05

Treba nam Nedovic, nadam se da se dovoljno oporavio da igra na evropskom, nismo lose odigrali ovu utakmicu s obzirom da nije bilo ni lucica ni jovica ni kalinica ali moze to jos bolje, posebno bi trebalo da se obrati paznja na izgubljene lopte

avatar
Amar Zornic
Friday, 25.08.2017
21:57

Ovoj repki opasno fale Simon i Teo , rezultati su dobri al nekako kad se lomi nema niko sa iskustvom da povede napad

avatar
Realno nerealan-1
Saturday, 26.08.2017
10:49

Fali Simonović hahahhahahah

avatar
kizito
Friday, 25.08.2017
21:54

Mnogo losa zavrsnica.Neshvatljivo mnogo ofanzivnih skokova dozvoljeno Grcima.Ali dobro,makar se videlo sta treba popraviti.