"Orlovi" u petak dobijaju potencijalne rivale na Olimpijskim igrama!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.03.2016.
17:46
Izvor: Sportske.net

Poslednjeg radnog dana tekuće nedelje u sedištu FIBA biće obavljen žreb za košarkaške turnire koji će u avgustu biti održani na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sledeći korak na putu ka Olimpijskim igrama biće napravljen u petak, 11. marta, kada će u sedištu FIBA biti obavljen žreb za sastav grupa muškog i ženskog košarkaškog turnira.

Početak žreba zakazan je za 15.30 a direktan prenos obezbeđen je na zvaničnom "You tube" kanalu Međunarodne košarkaške federacije.

Mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru obezbedile su muške selekcije Brazila, SAD, Argentine, Australije, Kine, Litvanije, Nigerije, Španije i Venecuele, a još tri "vize" biće podeljene početkom jula kada se igraju kvalifikacioni turniri.

Ljubitelje košarke u Srbiji svakako će zanimati u koju grupu će biti svrstan pobednik kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu, jer će "Orlovi" unapred saznati protiv koga će igrati na Olimpijskim igrama ukoliko se plasiraju.

Sa druge strane, ženska košarkaška reprezentacija Srbije već je obezbedila plasman na Olimpijske igre i naše najbolje devojke u petak će dobiti rivale.

Pored Srbije mesto na Olimpijskim igrama obezbedile su selekcije Brazila, SAD, Australije, Kanade, Japana i Senegala. Još pet olimpijskih viza biće podeljeno sredinom juna kada su dame u pitanju.

Podsećamo da muška košarkaška reprezentacija Srbije u periodu od 4. do 10. jula igra kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a protivnici će joj biti reprezentacije Angole, Portorika, Japana, Češke Republike i Letonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke