''Orlovi'' u 2015. - Posle svetskog srebra, sledi evropsko zlato?

Autor: Beta Beta
utorak 30.12.2014.
14:49
Izvor: Beta

Evropsko prvenstvo biće za naš nacionalni tim ključni događaj u 2015. godini. Cilj je medalja i plasman na Olimpijske Igre u Rio de Žaneiru.

Beta/APPhoto/Manu Fernandez
Beta/APPhoto/Manu Fernandez

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da veruje da reprezentacija može da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine i istakao da je osnovni cilj nacionalne selekcije plasman na Olimpijske igre u Rio de Žanieru.

"Košarka je srpski najtrofejniji sport i jednostavno na svako takmičenje na koje idemo, idemo da pobedimo. Osnovni cilj je da izborimo plasman na Olimpijske igre, da li direktno ili kroz kvalifikacije, jer Srbije nema na Igrama od 2004. i to pokazuje koliko je to teško", rekao je Djilas agenciji Beta.

"Verujem u ekipu i verujem da imaju šansu da se umešaju u borbu za najsjajnije odličje",
dodao je on.

Košarkaška reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebrnu medalju, a naredne godine je očekuje šampionat Evrope, koji se igra u Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji.

"Uvek može uspešnije, ali, što se tiče košarke, ove godine su postignuti maksimalni rezultati svih reprezentativnih selekcija. Dobili smo novi tim u muškoj košarci, nove mlade igrače koji će tek nositi dres reprezentacije, tako da svi možemo da budemo zadovoljni onim što smo postigli u 2014. godini", kazao je Đilas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
England
Tuesday, 30.12.2014
15:57

Bice tesko osvojiti zlato jer Francuzi dolaze u najjacem sastavu posto igraju na svom terenu.Sigurno je da ce igrati Parker, Noa, Dijao, Batum, Furnije, Mahinmi, Gober i ostale njihove NBA zvezde. Ali nama Francuska lezi i mozemo da se nadigravamo sa njima dok nam recimo Litvanija ne lezi kao protivnik.Treba vjerovati u Saleta jer je on rodjeni pobjednik, SRBIJA!!!

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 30.12.2014
19:58

Mahinmi, Gober i Furnije NBA zvezde? Dobar, dobar.

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 01.01.2015
21:03

I kakav je pokazatelj to što imaju brdo igrača u NBA? igrača kao što su Gober, Furnije, Mihinmi, svojevremeno braća Pjetrus... u Evropi imaš na tone. NBA više nije merilo kvaliteta. Naravno najbolji igrači su i dalje tu, ali danas svako ko se zainteresuje da igra tamo, dobiće par sezona u istoj, sigurno, e sad, da li će ostati tamo zavisi prvenstveno od igračevih ambicija.nMogao je i Bogdan da ode, Teo je imao ponude letos, Mačvan pre 2-3 godine, Nedović je mogao da ostane tamo i da ponovo bude vodonoša... ali naši momci imaju malo razvijenije vijuge, pa kontaju da im više leži evropska košarka, gde imaju važne uloge i gde mišić i kojekakve injekcije nisu sve, već mozak igra bitnu ulogu.

avatar
England
Wednesday, 31.12.2014
17:52

Barem imaju igrace u najjacoj ligi, mi osim Kuzmica nemamo nikoga, mozda Radulja sad dodje u Minesotu.