"Orlovi", rivali vam šalju jasnu poruku!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.08.2015.
19:39
Izvor: Sportske.net

Reprezentacije koje će se na predstojećem Eurobasketu naći u istoj grupi sa selekcijom Srbije nastavljaju da pružaju sjajne partije u pripremnom periodu. Pobede su u petak ostvarile selekcije Islanda, Italije i Nemačke.

Beta/HINA/DanielKasap/Ds
Beta/HINA/DanielKasap/Ds

Povezane vesti

Pripreme za Evropsko prvenstvo lagano ulaze u završnu fazu pa tako sve selekcije učesnice koriste priliku da odigraju još koji kontrolni meč pre nego krene borba za bodove.

Odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo bilo je jasno da će Srbija igrati u "grupi smrti", a kako odmiču pripreme sve je izvesnije da će rivali "Orlova" kontinentalnu smotru dočekati u sjajnoj formi.

Večeras su na terene izašli reprezentativci Islanda, Italije i Nemačke, a sva tri rivala naše reprezentacije ostvarila su pobede u kontrolnim susretima.

Na turniru "Četiri nacije" koji se održava u Estoniji reprezentacija Islanda u petak je savladala Holandiju rezultatom 67:65 (15:9, 14:12, 18:23, 20:21) i tako se iskupila za ubedljiv poraz od domaćina.

Jakob Sigurdarson bio je najefikasniji pojedinac u trijumfu Islanda, pošto je meč završio sa 20 postignutih poena, 3 skoka i 7 asistencija. Pratio ga je Logi Gunarson sa 16 poena, 2 skoka i isto toliko asistencija.

Islanđani će već u subotu odmeriti snage sa selekcijom Filipina čime će kompletirati ciklus pripremnih mečeva na turniru "Četiri nacije".

Ubedljivu pobedu na turniru u Koperu ostvarila je reprezentacija Italije koja je večeras bila bolja od selekcije Finske rezultatom 86:72 (19:16, 23:13, 16:24, 28:19).

"Azure" su do pobede predvodili Danilo Galinari sa 18 i Alesandro Đentile sa 16 poena, dok su dvocifren učinak ostvarili Luiđi Datome (15 pts), Marko Belineli (12 pts) i Andrea Barnjani (11 pts).

U redovima poražene reprezentacije istakao se Peteri Koponen (15 pts, 8 as), momak koga će "Delije" imati prilike da upoznaju u nastupajućoj sezoni pošto će braniti boje Himkija.

Nemačka je kao jedan od organizatora predstojećeg Evropskog prvenstva ugostila Letoniju u okviru "ERGO Superkupa". "Panceri" su slavili 85:80 (24:21, 16:21, 21:9, 24:29) uz sjajnu partiju Denisa Šredera.

Najbolji pojedinac u redovima reprezentacije Nemačke postigao je 22 poena, Tibor Plajs postigao je poen manje, dok je prva zvezda tima Dirk Novicki ubacio 11 poena.

U okviru pomenutog "ERGO Superkupa" večeras će se sastati reprezentacije Turske i Poljske.

Podsećamo da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa selekcijama Nemačke, Islanda, Turske, Italije i Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke