"Orlovi" protiv Zvezde - Radonja na Dudu, Željka i Saleta!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.12.2015.
23:14
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije plasirao se u TOP 16 fazu Evrolige u kojoj će za rivale imati timove koje predvode srpski treneri i za koje nastupa veliki broj srpskih igrača, bivših članova "večitih".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kompletiranjem desetog kola preliminarne runde takmičenja u Evroligi postalo je jasno u kako će izgledati sastavi grupa u TOP 16 faze.

Ljubiteljima sporta u Srbiji svakako je najvažnije to što će Crvena zvezda Telekom nastupati u grupi "E" zajedno sa tri turska, grčkim ruskim, španskim i hrvatskim klubom.

Više informacija o sastavu Zvezdine grupe OVDE!

Kada pogledate ko će biti rivali Crvene zvezde Telekom ne možete da prenebregnete činjenicu da čak tri ekipe sa kojima će igrati crveno-beli vode bivši treneri Partizana!

Dejan Radonjić će naspram sebe tokom TOP 16 faze imati velikane evropske košarke Dušana Ivkovića (Anadolu Efes) i Željka Obradovića (Fenerbahče), nadmudrivaće se i sa legendom Partizana Aleksandrom Đorđevićem (Panatinaikos).

Najtrofejniji "kumovi" u svetu košarke Dušan Ivković i Željko Obradović zajedno su osvojili deset titula u Evroligi, dok je Saša Đorđević u ranoj fazi svoje trenerske karijere kao selektor vodio Srbiju do titule viceprvaka sveta.

Izlišno je govoriti o veličini trojice pomenutih trenera i nema sumnje da će "Delije" imati jedinstvenu priliku da svojim sunarodnicima, bez obzira na to što slove za legende Partizana, odaju priznanje za sve što su do sada uradili.

To neće biti sve pošto za Fenerbahče, Anadolu Efes, Panatinaikos i Unikahu igra veliki broj srpskih internacionalaca od kojih je većina u prošlosti branila boje Partizana i imala prilike da igra protiv Crvene zvezde.

Crveno-beli su već odmeravali snage sa Fenerbahčeom za koji nastupaju Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić, ali će posle dužeg vremena i Miroslav Raduljica (Panatinaikos) ponovo zaigrati protiv Zvezde.

Saša Pavlović ima crnogorski pasoš ali svi znaju da se miljenik "Grobara" deklariše kao Srbin iz Crne Gore, a ne sumnjamo da "Delije" jedva čekaju da bivšem igraču Klivlenda priprede "topao doček".

Ne treba zaboraviti ni Ognjena Kuzmića koji takođe nastupa za Panatinaikos ali on u prošlosti nije imao prilike da oseti čari "večitog derbija".

Za kraj smo ostavili Nemanju Nedovića i Stefana Markovića, prvotimce Unikahe od kojih je jedan osvedočeni "Delija", dok će drugi možda baš u TOP 16 fazi pokazati koje su mu boje bliže srcu.

Ne zaboravimo i reprezentativca Bosne i Hercegovine i bivšeg prvotimca Partizana Nemanju Gordića koji kao i Saša Pavlović nosi državljanstvo jedne od država bivše SFRJ ali se deklariše kao Srbin.

Sve navedeno ukazuje da ćemo u TOP 16 fazi imati dosta prilika da evociramo sve one lepe uspomene iz "večitih derbija" a najviše od svega raduje to što će Srbija imati svog predstavnika u narednoj rundi takmičenja ali i veliko broj naših ljudi koji "pečalbare" širom Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SMRT BERLUSKONIJU!!!
Saturday, 19.12.2015
12:01

Grobari protiv zvezde, znam da je vec bio takav naslov, ali, istine radi...