''Orlovi'' pred Češku - Odakle preti najveća opasnost?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.09.2015.
19:09
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je danas da je Češka ozbiljna i borbena ekipa i da očekuje tešku utakmicu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Slično razmišljaju i Bogdanović i Raduljica.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu u Lilu od 18.30 igra protiv Češke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Napravili su iznenađenje i pobedili Hrvatsku u osmini finala. Imaju mnogo ozbiljnih igrača, znamo ih iz Evrolige, znamo Jana (Veselija) koji je igrao u Partizanu. To je ozbiljna ekipa, ima karakter, čvrsta je i bori se do poslednjeg minuta. Očekuje nas jako teška utakmica", rekao je Milosavljević novinarima u Lilu.

Srbija je u osmini finala pobedila Finsku sa 94:81, a Češka je pobedila Hrvatsku sa 80:59.

"Oni igraju atipično, sa Veselijem na petici, igraju brzo i agresivno. Pogledali smo malo utakmicu sa Hrvatskom, igrali su dobro", dodao je Milosavljević.

Utakmice nokaut faze igraju se u Lilu, na fudbalskom stadionu koji je pretvoren u halu za Evropsko prvenstvo. Milosavljević je rekao da ekipa nije navikla na takav ambijent, ali da je lepo igrati u takvoj hali. On je dodao da se ekipa odmorila i da će biti spremna i sveža za utakmicu.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da najveća opasnost iz češkog tima preti od Veselija i Tomaša Satoranskog.

"Nismo mogli da obratimo maksimalnu pažnju na njih uporedo sa našom grupom. Iznenadilii su, dobili su važnu utakmicu (protiv Hrvatske). Pokazali su kvalitet i hemiju u ekipi. Odlično se slažu, ima mnogo atleta u ekipi sa ozbiljnim iskusnim igračima i odatle preti opasnost, posebno od Veselija i Satoranskog", rekao je Bogdanović.

Upitan kako igrati protiv ekipe koja nema klasičnog centra, Bogdanović je rekao da protiv Češke treba igrati "pasom više i dodatnim prodorom".

Centar Srbije Miroslav Raduljica rekao je da je skauting ekipa reprezentacije dobro obavila posao i da ekipi olakšava svaku utakmicu.

"Možda su Česi napravili iznenađenje, ali ne gleda se rejting, zato je i zanimljivo. Možda je bilo iznenađenje. Nismo mnogo uhvatili njihov duel, možda jednu četvrtinu, ali naš skauting je obavio fenomenalan posao", rekao je on.

Češki košarkaš Jan Veseli nedavno je rekao da će igrati na "petici" protiv Srbije, kako bi mogao da se rve pod košem sa Raduljicom.

"Ne znači da ja moram da igram protiv njega, imamo mi petice koje nisu klasične, možemo da stavimo bilo koga", rekao je Raduljica.

On je naveo da je nešto lošija igra u osmini protiv Finske uzrokovana nezgodnim putem iz Berlina u Lil, ali da to nije izgovor.

"To je bila druga hala, obavili smo jedan trening ali ne treba to da bude izgovor. Možda smo zbog toga bili malo nervozni, ali najvažnije je da smo dobili i ušli u četvrtfinale", rekao je Raduljica.

Teniser Novak Đoković, koji je jutros osvojio US Open, rekao je da će možda doći u Lil da gleda utakmice reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a srpski reprezentativci rekli su da bi voleli da ga vide u publici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Monday, 14.09.2015
20:05

Treba zaustaviti Veselog u reketu i Santoranskog, njih dvojica su najveca snaga Ceske, ako njih zaustavimo imacemo lak posao, ali opet ne treba mi da razmisljamo o njima nego oni o nama! Nismo mi neki tamo Hrvati...

avatar
mbczv
Tuesday, 15.09.2015
11:17

I Blejka Silba!