"Orlovi" oprez, Island došao da nas pobedi!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.09.2015.
16:56
Izvor: Beta

Aleksandar Đorđević kaže da bi njegova ekipa trebalo maksimalno ozbiljno da pristupi utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Saša Đorđević je garant da se reprezentativci neće opustiti nakon dve pobede.

"Kada je početak šampionata, kada je još uvek takmičenje u grupama, kada su svi sveži, onda ne postoji ekipa koja je favorit. Mi poštujemo svakog protivnika, pa tako i Island. Oni igraju ovde sa fenomenalnom podrškom navijača, poseduju timski duh, igraju tipičnu brzu košarku, svi im šutiraju za tri poena, a u odbrani su izuzetno pametni kod preuzimanja. Pokazali su kvalitet i karakter",
rekao je Đorđević novinarima u Berlinu.

"Stefanson je rekao (Stefanu) Markoviću da dolaze da nas pobede... Zbog toga nam se uključuje lampica i shvatamo ovaj meč kao dodatno upozorenje. Moramo najozbiljnije da priđemo utakmici, a ja ne sumnjam da će moji igrači to uraditi. Ne smemo da mislimo da će utakmica biti lagana", dodao je on.

Srbija je u prva dva kola na Evrobasketu ostvarila dve pobede - protiv Španije i Nemačke, dok je Island dvaput poražen.

U Grupi B Evropskog prvenstva danas je slobodan dan, a Đorđević je rekao da ga ekipa koristi na najbolji mogući način za oporavak.

"Rezultatom sam zadovoljan, jer smo došli do nečega čemu smo težili... To je sve zasluga dobrog i napornog rada, zalaganja, kao i odličnim odnosom i pristupom prema igri. Nisam zadovoljan jer imamo dosta konceptualnih grešaka kod nekih igrača koje nam se pojavljuju i neomogućavaju da igramo odbranu kako smo je spremili... Tu se dosta trošimo.. To je sve stvar koncentracije. Moramo bolje", rekao je Đorđević.

On je rekao da će ekipa uz malo "smirenosti i staloženosti" doći do efikasnije igre u napadu.

"Pogodićemo šuteve... Polako ćemo ih nalaziti. U prva dva meča smo imali dosta ishitrenih, koji kao da vrede devet poena... Toga nema. Sa malo smirenosti i staloženosti igraće da dođe do nas, a ne mi nju da jurimo. U svakom slučaju idemo dalje čvrsto sa obe noge na zemlji.

On je rekao da zdravstveni bilten reprezentacije dobar i da je ekipa spremna za odlučujuće tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja.

Srbija će se sutra od 14.30 u Berlinu sastati sa Islandom u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke