"Orlovi" na žrebu - Šta nam najviše odgovara? (15.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.11.2016.
09:56
Izvor: Sportske.net

Aktuelni vicešampion planete i četvrta selekcija Evrope dobiće danas rivale sa kojima će igrati u grupnoj fazi nastupajućeg Eurobasketa. Šta se može smatrati povoljnim žrebom i koje su nam opcije?

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Srbije danas će dobiti rivale za grupnu fazu takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se drugi put za redom održava u četiri različite zemlje.

Pođimo od toga da je početak ceremonije žreba zakazan za 15 časova i da će biti održana u Istanbulu, a uz to treba podsetiti da će se u kuglicama naći imena 24 reprezentacije koje su osigurale mesto na Eurobasketu.

Verujemo da ste već upoznati sa činjenicom da su učesnici Evropskog prvenstva razvrstani u ŠEST šešira i da se reprezentacija Srbije nalazi u najjačem, sa Španijom, Francuskom i Litvanijom, što znači da nam te selekcije ne mogu biti rivali u grupi.

Važno je napomenuti da su domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva (Turska, Izrael, Finska i Rumunija) odabrali po jednu reprezentaciju sa kojom žele da budu u grupi. Turci su birali Ruse, Litvanija će u Izrael, Island u Finsku, Mađarska u Rumuniju.

Sesiri

Pitanje izbora "parnerske federacija" uticalo je na dodatno skraćivanje liste potencijalnih rivala našeg nacionalnog tima. Srbija i Litvanija ne mogu u istu grupu zbog toga što se nalaze u prvom šeširu, a kako su Litvanci odabrani od strane Izrala možemo da konstatujemo da Srbija neće u Tel Aviv.

Bilo je reči o tome šta bi se moglo smatrati najpovoljnijim žrebom, ali se čini da selektor Aleksandar Đorđević ima najbolji rezon po tom pitanju.

"Ne opterećujem se stvarima na koje ne mogu da utiče. Naša stremljenja i ambicije su odavno poznate.... Kada želiš u vrh moraš da pobeđuješ" poručuje selektor reprezentacije Srbije pred današnji žreb.

Jedino što se moglo čuti od Aleksandra Đorđevića jeste da bi voleo da njegov nacionalni tim ne putuje mnogo tokom Eurobasketa, što implicira da Sale ne priželjkuje grupu koja će se igrati u Helsinkiju.

Pošto ne možemo u Tel Aviv, ostaju opcije Istanbul i Kluž, a moguće je da bi najbolje rešenje bilo da Srbija odmah ide u grad na Bosforu i da pokuša da tamo ostane sve do finala.

Podsetićemo još na to da je Srbija na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala u grupi sa domćinom Nemačkom i selekcijama Španije, Italije, Turske i Islanda.

Pošto je sistem takmičenja takav da se posle grupne faze u eliminacionoj rundi ukrštaju prvi i četvrti i drugi i treći iz grupa A-B i C-D teško je uopšte govoriti o tome šta se može smatrati povoljnim žrebom.

Ostavićemo svakako da žreb kaže svoje pa ćemo utiske svoditi tokom popodneva.

Budite sa nama da razmenimo mišljenja nakon žreba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Otac
Tuesday, 22.11.2016
11:26

Odgovara nam svako, nema o cemu mi da razmisljamo vec neka drugi razmisljaju o nama! Vreme je za zlato!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
11:09

SRBIJA, RUMUNIJA, RUSIJA, GRCKA, Crna Gora i stipani.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
11:07

Idemo u Rumuniju, pravoslavni pakt:-D

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 22.11.2016
11:02

Teodosic, Markovic,Jovic, Bogdanovic,Guduric,Simonovic, Zagor,Jankovic(Lucic), Macvan, Jokic ,Raduljica i Marjanovic.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
14:22

Nedovi and Kalinic dislike this:-D Zaboravio si Bjelicu, bratori, gde ce ti dusa:-D Na kog Jankovica si mislio, na Stefana ili na Nikolu? :-D Lucic je ipak primarno trojka.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
15:18

Bjelicu, ne Bijelicu:-D Guduric jos uvek jedva da moze u istu recenicu sa Nedovicem, a ne da ti kazes da on ne doprinosi kao Nemanja, ali dobro.

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 22.11.2016
14:51

Da upravu si zaboravio sam Kalinu i Bijelicu a mislio sam na Stefana Jankovica ali bih onda izbacio Macvana.A nedovic mislim da ne doprinosi toliko koliko bi Guduric.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
14:42