"Orlovi" na okupu - Cilj je plasman u Rio!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.07.2015.
18:15
Izvor: Sportske.net

Okupljanjem reprezentativaca u hotelu "Zira" u Beogradu u sredu su zvanično počele pripreme "Orlova" za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u četiri različite države.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Predvođeni selektorom Aleksandrom Đorđevićem košarkaški reprezentativci Srbije okupili su se u sredu u 17 časova u beogradskom hotelu "Zira" čime su zvanično započele pripreme za Eurobasket.

Na zakazano okupljanje došli su reprezentativci čija su se imena našla na skraćenom spisku objavljenom 24. juna a selektor je odmah ponovio koji će biti ciljevi reprezentacije u narednom periodu.

"Znate moje ambicije i veru u ove momke. Ponavljam, cilj je odlazak na OI u Rio 2016. Nismo jedini sa takvim ciljem ali idemo na to! Samo u našoj grupi ima pet kandidata za medalju. Ponavljam, biće ujedanačeno prvenstvo i veoma težak turnir" rekao je Đorđević.

Prvi deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo biće obavljen na Kranjskoj Gori u periodu od 19. jula do 6. avgusta. U tom periodu, tačnije 2. avgusta, Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Mađarske.

Od 6. do 9. avgusta "Orlovi" će učestvovati na turnoru u Francuskoj gde ih u Lionu i Nansiju čekaju dueli sa Francuskom i Rusijom, a 12. avgusta ponovo će biti odmerene snage sa Francuzima ali u "KombankAreni".

Tradicionalni turnir "Trofej Beograda" na kojem će pored Srbije učestvovati Rusija, Kina i Venecuela zakazan je za 15. i 16. avgust u "KombankAreni".

Do polaska na Evropsko prvenstvo Srbija će uzeti učešće na turniru u Izraelu od 21. do 25. avgusta, a odigraće i dve kontrolne utakmice sa Slovenijom u Ljubljani (27. avgust) i Banjaluci (29. avgust).

Za drugi septembar zakazana je konferencija za medije na kojoj će selektor Đorđević i reprezentativci sumirati utiske sa priprema a dan kasnije krenuti put Berlina na prvu fazu Eurobasketa.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi "B" sa selekcijama Nemačke, Italije, Španije, Islanda i Turske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
12:01
avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 15.07.2015
19:43

Kada se zvanično izbacuje konačan spisak?

avatar
Christian Rosenkreutz
Wednesday, 15.07.2015
22:37

2.9. je konacan spisak, al verovatno ce i u toku priprema otpisati par 2-3 igraca

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 15.07.2015
19:04

ZIVELA SRBIJA!

avatar
Samo CZV
Wednesday, 15.07.2015
19:16

Koji po tebi treba da ide na EP?

avatar
Christian Rosenkreutz
Wednesday, 15.07.2015
22:41

Bice ludnica na centru, Kuzmic sigurno otpada, Bobi sigurno ide, Stimac igra odlicnu sezonu(jedino da se istrosio, mada sumnjam), Milutinov po mom misljenju zasluzuje mesto drugog centra, ali Radulja je potpisao za Djordjevica, pa je malo verovatno da ce ga izostaviti sa spiska zbog, prvenstveno zbog kredibiliteta, bez obzira sto 6 meseci nije pipnuo loptu. Za ostalo se sve manje vise slazem, prednost Nedovicu, Simonu i Ercegu.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 15.07.2015
19:27

Napisao sam to danas na drugoj vesti, ali ponovicu: Teodosic, Markovic (imenovan je Stefan za zamenika kapitena, a Milos za kapitena), Nedovic ili Jovic (prednost za Nemanju), Bogdan-ovic, Milosavljevic, Kalinic, Simonovic (iako Mitrovic ne moze trojku, a Simonovic moze cetvorku, mislim da ce neko kratko vreme postojati dilema ko da ide od njih, prednost za Marka, ja mislim da je i bolje da ide Simon), Bjelica, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov/Kuzmic (mala prednost za Milutinova zato sto sam pristrasan, ali mislim da je blizi jer ovaj maltene nije ni igrao dok je Nikola imao sjajnu sezonu). Sigurno imam uverenje da nece ici Dangubic, Keselj i Stimac, devet mesta je tu sigurno, za tri ce tu biti malo borbe. Zao mi je samo Jelovca, selektor ga nije pozvao ni na onaj siri spisak, ne znam zasto...