Orlovi igraju za bronzu sa Hrvatima! (18:15)

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 20.07.2014.
13:43
Izvor: Sportske.net

Posle poraza u polufinalu protiv Turske, naša reprezentacija ispod 20 godina boriće se sa reprezentacijom Hrvatske, koja je u polufinalu poražena od Španije.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Naša reprezentacija na evropskom prvenstvu ispod 20 godina čeka medalju već 6 godina. Reprezentacija koju su činili Jeremić, Sinovec, Despotović, Koprivica, Kešelj, Katnić, Stojačić, Radetić, Marjanović, Raduljica, Čakarević i Mačvan osvojila je drugo uzastopno zlato za našu zemlju. Raduljica je bio MVP turnira, a kao što i sami vidite, ova generacija dala je i dosta A reprezentativaca, dok su mnogi postali solidni ABA igrači.

Ova generacija je bez svoja dva najbolja igrača, Micića i Jokića, napravila zaista veliki uspeh plasmanom u polufinale. Janković, Tejić, Jaramaz, Novak su ostavili za sada najbolji utisak, mada moramo priznati i uz dosta oscilacija koje su karakteristične za mlade igrače, i mogu se nadati da će napravati solidnu seniorsku karijeru.

Današnji meč može biti jako značajan za izgradnju šampionskog mentaliteta ovih momaka, a osvajanje medalje bi prekinulo "posni" period u istoriji naše košarke i sigurni smo da će ovi mladići učiniti sve da nas obraduju.

Što se tiče same utakmice, gledajući partije obe reprezentacije do ovog meča, čini se da Hrvatima više odgovara brza košarka i tranzicija, dok našoj reprezentaciji odgovara pozicioni napad, sa strpljivim građenjem pozicije za Jankovića ili Tejića, na prvom mestu.

Ono što je bilo prilično loše u nekim mečevima je šut za tri poena, u kojem, statistički gledano, Hrvati imaju prednost. Ipak, i naši momci su u nekim mečevima sjajno šutirali, pogotovo Novak, pa bi se uz dobro šutersko veče Srbija mogla radovati na kraju.

Zanimljivo je da Hrvatska nikada nije osvojila medalju na ovom takmičenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke