'Orlići' u 1/4 finalu!

Autor: Boban Filipović
sreda 29.07.2015.
19:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 18 godina danas je zabeležila ubedljivo pobedu nad Češkom koja je vodi u nokaut fazu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Izabranici Slobodana Klipe imali su impetariv pobede protiv vršnjala iz Češke jer je nešto ranije Letonija slavila nad Španijom, pa bi u slučaju izenanđujućeg poraza 'Orlići' završili učešće na Evropskom prvenstvu.

Na sreću, to se nije dogodilo, Srbija je slavila rezultatom 86:67 i obezdbelila plasman u 1/4 finale sa skorom od tri pobede i dva poraza.

Naši momci su se mučili u prvom poluvremenu, na veliki odmor se otišlo pri nerešenom rezultatu, ali su u nastavku stvari došle na svoje mesto, treća četvrtina rešena je sa ubedljivih 28:14, a u poslednjoj je posao samo priveden kraju.

Slodoban Jovanović
je bio najefikasniji akter utakmice sa 19 postignutih poena, ali je najbolji pojedinac bio Vojislav Stojanović sa tripl-dabl učinkom od 15 poena, 12 asistencija i 11 skokova!

David Miladinović je imao dabl-dabl učunak (10 pts, 14 sk), a dvocifren je bio i Miloš Glišić (10 pts).

Kod Čeha bolji od ostalih Puršl sa 18 poena i 9 skokova.

'Orlići' će u noakut fazu sa četvrtog ili trećeg mesta u grupi E, to zavisi od rezultata meča između Francuske i Nemačke, pa če i protivnik u 1/4 finalu naše selekcije biti poznat nešto kasnije.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke