Orenga: "Srbija mlada i talentovana"

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.09.2014.
13:00
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Španije istakao je da ne očekuje lak posao u duelu sa Srbijom jer se radi o mladoj i talentovanoj selekciji.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaša Španije Huan Orenga rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije i istakao da njegova ekipa mora da spreči kontranapade i da kontroliše igru u reketu.

"Moramo prvo da razmišljamo o Srbiji, posle toga razmišljamo o eliminiciji. Mladi su sa talentovanim igračima. Nećemo se koncentrisati na jednog već ćemo braniti sve. Moramo da sprečimo kontre i kontrolišemo naš reket", rekao je Orenga.

Košarkaška reprezentacija Srbije i Španije igraju večeras utakmicu petog kola grupe "A" na Svetskom prvenstvu.

"Mi ćemo svakako pokušati da pobedimo i da odigramo bolje neko protiv Francuske. Očekujem da će biti teško. Imaju dosta visokih igrača. Bićemo spremni", naveo je Orenga.

Košarkaš Hose Kalderon je kazao da je veruje da će se Srbija boriti svih 40 minuta.

"Srbija je odlična. Znamo da će se boriti 40 minuta. Mladi su i talentovani. Sada imaju neke nove igrače i novog selektora. Nama je cilj da uvedemo utakmicu u svoj ritam, ako to uradimo bićemo OK", naveo je Kalderon.

Posle četiri kola Srbija ima po dve pobede i poraza, koliko ima i Francuska, dok je Španija ostvarila sve četiri pobede. Brazil je drugi na tabeli sa tri pobede i porazom, Iran ima jednu pobedu iz četiri utakmice, dok je Egipat pretrpeo sva četiri poraza.

Utakmica u Granadi počinje u 22 časa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke