Opet Lebron, dva koraka do sna!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 10.06.2015.
08:11
Izvor: Sportske.net

Klivlend noćas poveo sa 2:1, neverovatni "Kralj Džejms" izrešetao Voriorse još jednom, tim iz Ohaja bi u četvrtak mogao da stigne nadomak prstena!

Beta/AP Photo/Paul Sancya
Beta/AP Photo/Paul Sancya

Povezane vesti

Čovek sa misijom, Lebron Džejms je na dve pobede od jednog od najvećih podviga u istoriji finala. Desetkovani Kavsi vode sa 2:1, noćas su dobili treći meč serije, Lebron je ubacio 40 poena, imao 12 skokova i 8 asistencija. U odsustvu Lova i Kajrija sjajnu pomoć imao je od Meta Delavedove koji izrasta u tihog junaka, postigao je 20 poena.

Kavsi umalo nisu prokockali pobedu, iako su imali +9 u poslednjem minutu. Kari je počeo da pogađa, Voriorsi su se spustili na -3. Čak se činilo da će imati loptu za produžetak, ali su sudije posle pregledavanja jasno videle da je Klej Tompson bio van terena kada je presekao loptu Delavedove.

Na kraju je Lebron sa bacanja potvrdio pobedu. Golden Stejt je gubio 20 razlike u trećoj četvrtini, pokušali su sve, ali je rupa koju su iskopali bila preduboka. Kari je ubacio 27 poena, ali je počeo da pogađa tek kada je njegov tim bio u velikom minusu. Dejvid Li koji nije igrao u ovom finalu je ubacio 11 poena, Igodala je dodao 15.

Inače, kod Klivlenda se prokletstvo nastavlja, Šampert je povredio rame, vratio se na parket, videlo se da ima problem. U vreme dok je bio u Njujorku zbog ove povrede je propustio šest nedelja. Videćemo hoće li pomoći ekipi sutra uveče kada je na programu meč broj 4, takođe u Ohaju. Biće to i prelomna utakmica serije, ako Klivlend povede sa 3:1 biće blizu prvog prstena u istoriji.

Klivlend - Golden Stejt 96:91 (3:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Бранислав Вуковић
Wednesday, 10.06.2015
13:16

Blat ni kriv ni duzan dodje u ekipu koja je na dva koraka od prstena ,u debitantskoj sezoni...:) Mada zasluzio je,paklen je trener,mada pitanje je koliko on tamo ima slobodu da radi,kao sto je u evropi radio ....TAMO SE VIDI KO JE TATA MATA KOSARKE I NA TERENU I VAN NJEGA!!! Covjek sam dobija voriorse,bez Irvinga bez Lava,msm da bi sa njima bila lagana metla 4 :0 u seriji,ovako voriorsi imaju sanse ....I Kari i svi su dobri igraci,ali LEbron pokazuje da je iz druge galaksije .!!!

avatar
Ronaldinjo
Wednesday, 10.06.2015
12:22

Ja verujem u Wariorse, moraju jednu da dobiju u Klivlendu u to sam ubedjen.

avatar
Stefan Markovic
Wednesday, 10.06.2015
12:06

kobe je doktor za lebrona i zato samo ticu

avatar
Slaven CFC
Thursday, 11.06.2015
14:40

hahahahhahahha

avatar
Boris Stjepic
Wednesday, 10.06.2015
10:40

Auu kakve se odbrana ovih dana igra u Clevlandu, strasno, za izucavanje kako u sve tri utakmice uspijevaju da nametnu svoj ritam igre... Mislim da je ovdje za sada presudno LeBronovo iskustvo, Curry-jevi sutevi nisu ulazili dok nisu bili u minusu i nisu imali vise sta da izgube, tek tada mu se ruka ''opustila''. Gledam ove utakmice i ne mogu da se otmem dojmu da su zdravi Love i Irving da bi ih Clevland raznio svaku utakmicu... Umor ce da bude kljucan faktor sledeca utakmica najvaznija u citavoj seriji...

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 10.06.2015
13:02

bas suprotno,woriorsi su dobili klivlend u sezoni sa ovom trojicom u ouklendu,prvi mec su ih dobili u finalu sa irvingom a evo sad bez njega gube 2 meca,sad su sve lopte lebronove a oko njega saigraci koji su precizni a ne trose mnogo suteva i to je ocigledno bolje i za jamesa i za ekipu.

avatar
Boris Stjepic
Wednesday, 10.06.2015
23:22

Moze biti da si upravu, ali koliko se sjecam u regularnom dijelu sezone utakmicu koju je GS dobio kuci Clevland je igrao bez Jamesa, a u drugoj utakmici im je utrpao nesto oko 44 poena i pobijedili su ih, dok i prvu utakmicu finala sa Irvingom su igrali sasvim dobro....

avatar
DjovaneElber
Wednesday, 10.06.2015
10:14

Kad je najbitnije najbolji je, Prof dr LeBron Dzejms!

avatar
Моца Јовић
Wednesday, 10.06.2015
09:57

I sad ce neki strucnjak da dodje i da kaze kako je Brajant bolji od njega duplo iako je covek sa najvise promasenih suteva u istoriji NBA lige. Dzejms je prosto mnogo kompletniji, samo ima slabiji sut. Ponovo je pokazao da je najveci igrac u poslednje 2 decenije bez obzira da li ce osvojiti prsten ili ne.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 10.06.2015
12:59

logicno da bek suter ima i najvece sanse da ima najvise promasaja ali brajant ima i preko 6 hiljada asistencija,ne znam po cemu je on to pokazao da je veci igrac od tima dankana i brajanta.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Wednesday, 10.06.2015
13:36

Šta pričaš ti kakav crni Lebron?On je fantastičan igrač ali da njega stavljaš u isti koš sa Kobijem to govori o tebi koliko poznaješ košarku.Pogledaj procenat šuta u ovom finalu Džejmsa i sve će ti biti jasno.Kobi Brajant je bukvalno sam igrao kako je onda otišao Šek i sam je osvjio 2 prestena 2009 i 10,normalno da će imati toliko promašenih šuteva kad je on bek i sve se svodi oko njega.Brajant je jednostavno bolji u svakom pogledu košarkaš,on je rođeni pobjednik a taj tvoj Džejms će kolko još sutra izgubiti i Golden stejt će preokrenuti i osvojiti prsten.Nemoguće je da pobjeđuju pored Karija i Tompsona,mislim da će ih dvojac razbiti u naredna tri duela.lebron ima sreće samo što ih ne ide šut jednostavno Lebron je rođeni gubitnik finala.

avatar
baldekeita
Wednesday, 10.06.2015
08:46

Kakvo srce ima Dellavedova!

avatar
Slaven CFC
Thursday, 11.06.2015
14:52

on ce izgleda biti prevaga da Cavsi osvoje,naravno uz Jamesa jer je strpao Curry-ja u dzep i izludjivao ga

avatar
baldekeita
Thursday, 11.06.2015
16:06

Za sada igra fenomenalno,cak je i u napadu uz JR-a i Mozgova prva opcija kad James ne zavrsava.Kada se Irving povredio bio sam ubedjen da cemo zavrsiti sa krompirom,ali ekipa je silno motivisana,igra se u ritmu koji odgovara Cavsima i ako se nocas pobedi prsten je vrlo blizu.

avatar
Opasni Kevin
Wednesday, 10.06.2015
08:32

Mozete ga voliti i ne voliti, aj jedan je KING............ Lebron James!!!