Ono kad ni Lebron, ni Kobi, ne pomažu!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.12.2014.
08:50
Izvor: Sportske.net

Brajant se vratio posle "odmora", Lejkersi nastavili po starom. Detroit propisno izblamirao Lebronove Kavse. U Teksasu šerif je San Antonio, Kanađani dele lekcije po Zapadu. Novickom se svidelo na centarskoj poziciji!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Kobi se posle odmora vratio na parket, nije mnogo pomoglo. Bekovi Sansa su bili prejaki, Dragić i Bledso su iskombinovali 46 poena, pa je Feniks nastavio seriju, ovo je njihova šesta pobeda u nizu.

Kada se sjajnom tandemu pridružio Ajsija Tomas u poslednjim minutima, to je bio konačni udarac za domaćina. Kod Lejkersa Džeremi Lin 19 poena, Brajant 10, ali nije ni forsirao. U finišu su se Lejkersi spustili na jedan posed, ali su gosti iz Arizone meč završili serijom od 10:2 i priveli posao kraju.

Toronto je nezaustavljiv, preslišali su Kliperse, a sinoć i Denver. Lider Istoka je prošao Kolorado bez problema zahvaljujući sjajnom Karlu Lovriju koji je ubacio 30 poena i imao 11 asistencija. Po mnogima najbolji šesti čovek lige Lu Vilijams je brojao do 31, pa spasa Nagetsima nije bilo.

Rockets Spurs Basketball

Posle loše serije šampion je pokazao zube u državnom derbiju. San Antonio je savladao Hjuston, u tim se vratio Pati Mils, ali je Deni Grin sa 24 poena bio ključ pobede. Australijanac Mils je dao pun doprinos sa 8 poena u poslednjem periodu kada je i pokazao da je potpuno spreman, posle operacije ramena.

Dankan je ubacio 16, Manu 15, na drugoj strani Harden 28, Hauard 24 i 17 skokova. Ali, upravo u tome je tajna, San Antonio ima dužu klupu. Uz to Hjuston je izgubio 25 lopti, to ih je odvelo u poraz.

Blam večeri je katastrofa Klivlenda kod kuće od Detroita. Favorizovani Kavsi su izviždani, ovo je za njih novi težak neuspeh kod kuće, podsetimo pre par nedelja ih je zaledila Atlanta na -29. Sada su se "spustili" na -23, svejedno, ovo je prava šamarčina protiv Pistonsa kje je predvodio Brendan Dženings sa 25 poena.

Na drugoj strani Lebron je dao 17,  imao je 10 skokova i 7 asistencija, konstatovao je razočarano da njegov tim nije dovoljno dobar u ovom trenutku.

Detroit je inače postavio rekord franšize kada su u pitanju trojke, ubacili su 17 iz 31 pokušaja.

Thunder Mavericks Basketball

Dirk Novicki se spustio pod koš menjajući povređeno Tajsona Čendlera, Nemcu je prijalo, ubacio je 30 poena Oklahomi. Parson je dodao 26, Dalas je strepeo, Novicki je imao 5 penala početkom poslednjeg perioda, ali je u poslednjih pet minuta ubacio 10 poena. Realizovao je sinoć svih 12 slobodnih bacanja, a zanimljivo da je startovao na poziciji centra prvi put u ovoj deceniji. Kod Tandera, loš šut Rasa Vestbruka, 6 od 23, ali je imao po 9 asistencija i skokova i 5 ukradenih lopti. U ovakvim mečevima vidi se koliko Durant nedostaje.

Knicks Trail Blazers Basketball

U Oregonu bez iznenađenja, Niksi su vreća za udaranje, Portland ih je spustio na 79 poena. Ves Metjus je imao šuterski trening, ubacio je 6 trojki iz 15 pokušaja, Batum je dao 5 iz 7. Ukupno su Blejzersi ubacili 16 trojki iz 36 pokušaja, kad smo kod Metjusa da kažemo da je vodeći trojkaš lige, ubacio ih je 106 u dosadašnjem toku sezone.
 
Njujork je ostao i bez povređenog Entonija, u pitanju je koleno, i sa njim i bez njega Niksi gube, ovo je osma u nizu.

Rezultati:

Klivlend - Detroit 80:103
Dalas - Oklahoma 112:107
San Antonio - Hjuston 110:106
Lejkersi - Feniks 107:116
Denver - Toronto 102:116
Portland - Njujork 101:79

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke