Ono kad Gasol spusti rampu!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.01.2015.
09:45
Izvor: Sportske.net

U noći između četvrtka i petka odigrana dva meča, jedan je istorijski, i za Gasola i za Bulse! Kada će se vratiti Peković?

Beta/AP Photo/Paul Beaty
Beta/AP Photo/Paul Beaty

Povezane vesti

Sakramento je prošao Minesotu, ali je i meč protiv desetkovanog domaćina pokazao da Kingsi imaju dosta problema, posle odluke da pre tri nedelje otpuste trenera Malonea.

U četvrtak uveče, izgubili su 13 poena prednosti u finišu, ali ipak nekako ugrabili pobedu. Rudi Gej i DeMarkus Kazins su odigrali mnogo bolji meč nego veče ranije, iskombinovali su 40 poena i 13 skokova u pobedi koja je malo spustila tenzije. Dan ranije je trener Tajron Korbin izbrisao "vd" ispred imena, sigurno će ostati do kraja sezone.

Sakramento je šutirao 54%, to je i odlučilo, a kod oslabljene Minesote ruki Vigins je ubacio 27 poena. Minesota je imala šut za produžetak, promašio je Troj Denijels.

Ovo je deseti uzastopni poraz za Minesotu, Peković će sledeće nedelje za kontrolu, ako prođe dobro, mogao bi da počne da trenira. Ipak, ne treba ga očekivati na parketu još par nedelja.

Derik Rouz je prelomio u "Junajted centru". Žilavi Nagetsi su ponovo stvarali dosta problema domaćima, ali je lider Bulsa ubacio 13 poena u poslednjoj četvrtini i rešio pitanje pobednika. Ipak, prvo ime ponovo sjajni Džimi Batler koji prerasta u Ol Star igrača, brojao je do 26, imao po 8 poena i asistencija.

Meč će ući u istoriju, Bulsi su imali 18 blokada, rekord franšize. Gasol ih je napravio 9, rekord karijere. Imao je i 17 poena i 9 skokova. Inače, Španac je dva puta u karijeri udario 9 "rampi", oba puta dok je igrao za Memfis, 2004. protiv Feniksa, i tri godine kasnije protiv Sakramenta.



Rezultati:

Denver - Čikago 106:101
Minesota - Sakramento 107:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke