On će biti ključan za Bogdanov razvoj u NBA

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.09.2017.
14:06
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš će u sezoni pred nama po prvi put zaigrati u NBA ligi.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović je imao sjajnu sezonu u dresu Fenerbahčea. Sa turskim timom je osvojio tamošnji šampionat, a podigao je i trofej namenjen prvaku Evrolige.

Bio je jedan od ključnih igrača u veoma uspešnoj sezoni kluba iz Istanbula, a ovog leta je odlučio da karijeru nastavi u najjačoj svetskoj ligi.

Sakramento Kingsi su u trejdu dobili pravo na bivšeg košarkaša Partizana, a Vlade Divac i ostatak uprave kluba iz Kalifornije odlučili su da to pravo i iskoriste.

Bogdan će se tako po prvi put okušati u NBA ligi, a imaće i pomoć u vidu sportskog psihologa.

GM "Kraljeva" Vlade Divac odlučio je da angažuje Gejlena Dankana, koji ima veliko iskustvo rada u NFL ligi i on će se starti o igračima ekipe iz Sakramenta.

Kingsi generalno imaju veoma mlad tim, pored Bogdana tu su i talentovani Badi Hild, D'Eron Foks, Koli-Stajn, Skaj Labisije, Papajanis, Frenk Mejson III, Džastin Džekson i Heri Džajls, Bogdanović je sa 25 godina i najstariji u pomenutom društvu.

"Znam šta je potrebno mladim ljudima da bi se lako prilagodili novom okruženju. Želim da budem deo jedne dobre slagalice i želim da pomognem klubu da krene napred. Imamo mnogo mladih igrača i tu sam da ih, uz veterane, izvučem na pravi put. Od mene će naučiti kako da im sve izvan terena bude dobro i da mogu da se posvete samo igri", rekao je Dankan.

Njegov posao je da igračima pomogne da se snađu u svetu profesionalaca, kako da troše novac i na koji način da grade svoje karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke