Olimpijakos - Kako će izgledati tim naredne sezone?

Autor: Stevan Milovanović
sreda 01.06.2016.
16:11
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos je nakon titule prvaka Grčke, počeo da svodi račune i razmišlja o sastavu za narednu sezonu. Evo ko bi mogao da ostane u klubu, a ko da pojača crveno - bele iz Pireja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Olimpijakos je sezonu završio u ponedeljak, sumiraju se rezultati i prave planovi za narednu. Objektivni je utisak to da je Olimpijakos ove godine 'podbacio' u Evroligi, pa će biti jako važno napraviti dobru selekciju igrača, koja bi omogućila treneru Sferopulosu da vrati Olimpijakos u vrh evropske košarke.

Prvi prioritet uprave grčkog kluba je da obezbedi ostanak 'srca tima' i  dva glavna igrača - Vasilisa Spanulisa i Jorgosa Printezisa. Spanuslisu ugovor ističe na kraju ove sezone, a MVP grčkog finala je izjavio da želi da završi karijeru u crveno-belom dresu, tako da se očekuje produžetak saradnje. Što se tiče Printezisa on ima ugovor do sledećeg leta, pominjao se odlazak u NBA, ali i za njega je realno očekovati da ostane u klubu.

Trener grčkog tima Janis Sferopulos je odlučio koje igrače želi u svom timu i naredne sezone. To su pomenuti dvojac Spanulis i Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Papanikolau, Janis Papetrou, Met Lodžeski, Denijel Heket, Dimitris Agravanis i američki centar Patrik Jang.

Poznato je da će Otelo Hanter napustiti tim i da će pojačati Real Madrid, a sudbina našeg Nikole Milutinova još nije poznata. Iako ima ugovor do 2018. godine, postoji mogućnost da će biti zamenjen sa Vasilisom Kavadasom, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Arkadiji.

Unutrašnju liniju tima će popuniti neko od pojačanja, a tu se pominju 3 imena - kanadski centar Usak Športifa Kim Ksavijer Birč, MVP regularnog dela grčkog prvenstva - Okaro Vajt iz Arisa (njega želi i Panatinaikos) i Nikolo Meli iz Brosea. S obzirom na igre ove sezone, Meli bi bio pravo pojačanje, ali problem može da predstavlja to što ima ugovor koji ga vezuje za Brose, pa se u njegovom slučaju pita i nemački klub.

Iz ovogodišnjeg sastava Di-Džej Strouberi  sigurno napušta tim, kao i Hakim Vorik i Darijus Džonson-Odom.

Što se tiče spoljnih pozicija u timu i tu bi trebalo da stignu pojačanja, a plan je da se u tim dovedu dva pojačanja - Bredli Vonamejker i Majk Džejms. Obojica će biti slobodni agenti ovoga leta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 01.06.2016
20:43

Ne vidim ja ovde mesto za Nikolu , njemu bi svakako bilo najbolje da dodje u Zvezdu gde ce imati minutazu ali ako ne zeli da se vrati (u Srbiju) onda mu je najbolje resenje ACB liga i neki prosecni klub. Kad mogu Miljenovic , Lucic , Musli , Paunovic , Bircevic i ostali zasto ne bi mogao i Milutinov.

avatar
indija durot
Wednesday, 01.06.2016
21:16

Jesam delija al Milutinov ce biti vrh centar.

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 02.06.2016
16:35

Iskreno se nadam.