Olimpija prvak Slovenije posle osam godina!

Autor: Boban Filipović
subota 27.05.2017.
16:18
Izvor: Sportske.net

Ljubljančani su kočano prekinuli post, pošto su u finalnoj seriji savladali Rogašku sa 3:1.

Beta/ABA Liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer
Beta/ABA Liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer

Povezane vesti

Košarkaši ljubljanske Union Olimpije osvojili su prvu titulu šampiona Slovenije od 2009. godine.

U intrevalu od 2010-2014 izgubilu su pet uzastopnih finala plej-ofa od Krke, a prošle i pretprošle sezone, u kojima su titule osvojili Tajfun i Helios, nisu ni stigli do finala.

Nije mirisalo na prekid posta ni ove sezone, budući da je Olimpija sa četvrte pozicije na tabeli ušla u plej-of. U prvoj rundi doigravanja je prekinula prokletstvo eliminisavši Krku, a do finala se domogla preko Zlatoroga.

U borbi za trofej Ljubljančani su bili bolji od Rogaške, slavivši sa 3:1 u pobedama u seriji.

Ispostavilo se da je ključna pobeda bila u prvoj utakmici, kada je napravljen brejk posle produžetka (87:89), posle toga usledila je pobeda u Ljubljani za 2:0 u seriji, Rogaška je uspela da odloži slavlje 'Zelenih' trijumfom na svom parketu, ali drugu meč loptu Olimpija koristi i dobija četvrtu utakmicu u seriji sa ubeldjivih 94:78.

Devin Oliver je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača finalne serije, u poslednjoj utakmici imao je učinak od 18 poena i 7 skokova, a u prvoj je razbio rivala sa 21 poenom i 12 skokova. Ogroman dobrinos dali su Nikola Janković, Džeferson i Horvat, koji su uz MVP-ja izneli najveći teret.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Saturday, 27.05.2017
17:18

Ovog Jankovica bi voleo videti u Zvezdi. Da centarsku petorku cine on, Jelovac, Kuzma, Simanic i Bjelica. Mala ulaganja a veliki potencijal.