Olimpija pobedila u Mitrovici, prebrinuli su brige oko opstanka!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 13.02.2016.
20:56
Izvor: Sportske.net

Ekipa Olimpije je danas savladala Mega Leks na opšte iznenađenje, stigli su do velike pobede i verovatno do opstanka u ABA ligi.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Ekipa Dejana Milojevića danas nije bila na svom nivou, ali je i pored toga igrala egal utakmicu sa Olimpijom. Nakon 40 minuta teške borbe bilo je 81:78 za Olimpiju.

Mega je loše krenula u meč, gubili su sa 19:12 u 8. minutu meča, da bi na kraju prve četvrtine na semaforu pisalo 20:25. nakon prve četvrtine kreće bolja igra Mega Leksa, poveli su sa 28:27, ali su gosti zahvaljujući najviše Laporniku uspevali da održe prednost do samog kraja poluvremena kada je bilo 40:43.

Dosta muka su zadavali gosti ekipi Mege i u drugom poluvremenu, vodili su veći deo meča, a ekipa Dejana Milojevića se vraćala nakon preciznih šuteva, ali i veoma atraktivnih poteza Radeta Zagorca i Timija Luvavua.

U poslednjoj četvrtini gosti su imali i plus 6 (66:60), ali su se domaći trojkom Jaramaza i 2+1 Timija Luvavua uspela da se vrati u utakmicu po ko zna koji put.

Gosti su u poslednja dva minuta ušli sa poenom prednosti (76:75), ali je Danilo Nikolić na 1:23 do kraja uspeo da pogodi trojku nakon asistencije Radeta Zagorca za 78:76.

Ipak, gosti su trojkom Lapornika uspeli da vrate prednost i da u poslednji minut uđu as 79:78, a nakon koraka Zagorca su bili dosta bliži pobedi. Lešić je pogodio slobodno bacanje, zatim je nakon drugog promašenog Jankoviću lopta ispala u aut, što je značilo da Mega ide u poraz. Imali su, ipak, napad za izjednačenje, Nikolić i Ivanović su promašili trojke, pa su igrači Olimpije mogli da počnu sa slavljem.

Na kraju u Megi najbolji Jaramaz sa 14, Zagorac i Nikolić su postigli po 13 poena, dok je Lapornik bio najbolji u Olimpiji sa 23 poena, a Sava Lešić je postigao 19.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Saturday, 13.02.2016
22:53

Tek se sad vidi koliko je Bozic upropastio sezonu,mogli smo lagano do plej-ofa da je Dzikic bio cele sezone na klupi -.-