Olimpija našla zamenu za Lešića

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.08.2016.
21:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Union Olimpija iz Ljubljane angažovao je pojačanje na poziciji krilnog centra koju je u prethodnoj sezoni "pokrivao" Sava Lešić.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Slovenačka Olimpija dugo se premišljala oko učešća u ABA ligi, a kada je prelomila da bude deo regionalne lige već je bilo kasno da se zadrži najbolji igač iz minule sezone.

Krilni centar Sava Lešić preselio se u Italiju o čemu ste više mogli da čitate OVDE, ali su u Ljubljani reagovali i pronašli zamenu za bivšeg člana Crvene zvezde i Partizana.

Novi član Olimpije postao je Amerikanac Devin Oliver (24, 204 cm) koji je u prethodnoj sezoni branio boje francuskog Roana.

Amerikanac je sa slovenačkim klubom dogovorio jednogodišnju saradnju a pored Roana Oliver je u prethodnoj sezoni nastupao i za Makabi Kirjat Gat.

Nastupajući u Izraelu Devin Oliver je prosečno beležio 8.4 poena i 7.4 skoka po utakmici, dok je u francuskom Roanu imao prosek od 9.9 poena i 6.7 skokova.

Ostaje nam da vidimo da li će Amerikanac uspeti da nadomesti prazninu nastalu odlaskom Save Lešića koji je u prethodnoj sezoni pokrivao pozicije krilnog centra i centra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke