Oli "metlom" dojahao u finale

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.05.2017.
19:53
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Evrope će braniti titulu prvaka Grčke protiv najvećeg rivala.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa su počistili Aris u polufinalu sa 3:0 u pobedama i za novu titulu će se boriti sa Panatinaikosom.

U trećoj utakmici u serji protiv 'žutih' iz Soluna crveno-beli iz Pijera su slavili u svojoj dvorani 'Mira i priljateljstva' sa 79:65.

Bila je to rutinska pobeda pulena Janisa Sferopulosa, pobeda je mogla da bude i ubedljivija, u trećoj četvrtini Oli je imao plus 22, ali je u finišu prikočio.

Goste iz Makedonije je u ranoj fazi utakmice zadesio peh, povredio se bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević, bez njega u timu Arsiove šanse da može da priredi iznenađenje svedene su na domen teorije.

Najzapažaniji u redovima Olimpijakosa bili su domaći košarkaši Papapetru (18 pts), Mancaris (14 pts), Printezis (13 pts) i Spanulis (10 pts) i Papanikolau (9 pts, 7 as).

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Milutinov je dao skorman doprinos u ovoj pobedi, za nešto više od 13 minuta u igri postigao je dva poena i zabeležio šest skokova.

Najefikasniji akter utakmice bio je bek Arisa Vil Kamings sa 21 postignutim poenom, on je bio jedini dvocifren kod gostiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke