Oldridžovo "ozdravljenje", gostima ni mrvice!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.01.2015.
09:25
Izvor: Sportske.net

LaMarkus Oldridž nije trebalo da bude na terenu, barem tako su mislili košarkađi Vašingtona. U pet noćašnjim mečeva domaće ekipe perfektne!

Beta/AP Photo/Don Ryan
Beta/AP Photo/Don Ryan

Povezane vesti

Niko nije očekivao LaMarkusa Olrdridža na terenu. Saopšteno je da je će najverovatnije zbog povrede ligamenta u prstu morati na operaciju. Ali, juče se oglasio porukom da će igrati i pored bolova. Rezultat su 26 poena i 9 skokova, dao je odlučujući doprinos pobedi protiv Vizardsa. Oldridž je ispraćen povicima "MVP".

Kako kaže, planira da igra do kraja sezone, ako ga bude previše bolelo, ili sprečavalo da bude na svom nivou, otići će na operaciju odmah. Inače, Lilard je dodao 20 poena, a dve trojke Vesa Metjusa pomogle su Blejzersima da se odlepe. Na drugoj strani Džon Vol je uz 25 poena imao 9 asistencija.

Juta je neočekivano lako izašla na kraj sa Bruklinom. Gordon Hejvard je ubacio 24 poena, a Trej Burk odličpno odigrao drugo poluvreme koje je završio sa 15 poena. Bio je malo frustriran što počinje sa klupe, a ceh su platili Netsi. Ovo je prvi put u 2015. da je "Džez" dobio dva meča u nizu.

Knicks Hornets Basketball

Dve utakmice u nizu dobili su Niksi, ne i treću poraženi su u Severnoj Karolini od Hornetsa. Šarlot je dobio meč bez svog lidera Kembe Vokera, Brajan Roberts je sa 17 poena bio odličan dubler. I Njujork bez najboljeg igrača, Melo je odmarao koleno, oba tima su delovala loše, viđen je mali broj poena, očajan šut. Hornetsi su dobili meč u kome su promašili 24 od prvih 29 šuteva. U finišu su Niksi imali šansu da se vrate u meč, Hardevej je promašio, a onda je i Kol Oldrič izgubio loptu. Šarlot je na kraju imao 35% šuta, Niksi 32%, kad bolje razmislimo nije jasno zbog čega smo potrošili ovoliko redova na jednu ovakvu utakmicu.

Pistons Bucks Basketball

Milvoki je dobio Detroit, gosti su izgubili i meč i Brendona Dženingsa zbog povrede. Kris Midlton je bio odličan sa 16 poena i 7 skokova.O-Džej Mejo je dodao 20 poena, Džejson Kid je bio jako zadovoljan brojem asistencija, 33 timske, najviše u sezoni. Baksi su pogodili 11 od 17 trojki, drugo poluvreme su otvorili sa 17:2, i tek u finišu dozvolili gostima da smanje rezultat. Dženings se povredio u finišu, propustiće večerašnji meč sa Reptorsima u Torontu. Baksi putuju u San Antonio večeras ih čeka šampion i ako ništa drugo, imaće dosta samopouzdanja posle ove pobede.

76ers Grizzlies Basketball

Očekivani ishod u Memfisu, "Grizliji" su preslišali slabašne Sikserse, Rendolf je ubacio 17 poena i 14 skokova. Ovo je za Memfis šesta pobeda u sedam mečeva, izvuklio su pouke iz utakmice sredinom decembra kada su tek posle produžetaka savladali Filadelfijine "mlade lavove". Ovoga puta veterani poput Rendolfa i Visa Kartera nisu ništa prepustili slučaju, kouč Džorger je startere odmarao u poslednjem periodu kada je razlika bila +25 u korist domaćih.

Zanimljiva situacija u trećoj četvrtini, trener Siksersa je dobio tehničku zbog vikanja, ali je ona suspendovana, odnosno poništena kada je ustanovljeno da je vikao na svog igrača.

Bivši košarkaš Galatasaraja, Furkan Aldemir je bio zapažen u redovima gostiju sa 11 skokova.

Rezultati:

Šarlot - Njujork 76:71
Memfis - Filadelfija 101:83
Milvoki - Detroit 101:86
Juta - Bruklin 108:73
Portland - Vašington 103:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke