OKT - Srbija prva u grupi, dvokorak nas deli od Rija!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.07.2016.
19:44
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu, pošto je nakon Portorika savladala i selekciju Angole. Naredni rival "Orlova" biće bolji iz duela Češka - Japan.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Srbije kompletirala je grupnu fazu takmičenja na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu pobedom nad selekcijom Angole.

Nakon trijumfa nad Portorikom "Orlovi" su večeras bili bolji i od vicešampiona "crnog kontinenta" 60:83 (23:30, 15:17, 13:22, 9:14) pa će kao prvoplasirani iz Grupe A u polufinale OKT.

Naredni rival reprezentacije Srbije u polufinalu koje je zakazano za petak biće bolji iz večerašnjeg duela selekcija Češke i Japana.

Dobrih sedam minuta uvodne četvrtine večerašnje utakmice reprezentacija Angole uspela je da se održi u rezultatskom egalu i to pre svega zahvaljujući ofanzivnom skoku koji je rivalima "Orlova" omogućavao da stiže do poena iz "druge prilike".

Tek u završnici prve deonice reprezentativci Srbije uspevaju da se "odelpe" nakon nekoliko odličnih akcija za centarsku liniju koju su u poslednja tri minuta prvog kvartala činili Vladimir Štimac i Nikola Jokić.

Sjajni potezi prvotimca Denvera pod protivničkim košem i srčanost centra Crvene zvezde Telekom podigli su publiku na noge pa je i atmosfera u tim trenucima ličila na ono što očekujemo kada nastupa nacionalni tim.

Najzapaženiju ulogu na startu meča u redovima reprezentacije Srbije, pored centara, odigrao je Bogdan Bogdanović koji je odmah pogodio dve trojke, a zabeležio je i 4 asistencije.

Na startu drugog kvartala Srbija stiže do prve dvocifrene prednosti na večerašnjoj utakmici (23:34) zahvaljujući poenima Stefana Jovića i Miroslava Raduljice.

Usledio je period kada je Angola trojkama uspela da zadrži korak za "Orlovima" ali su naš nacionalni tim na pristojnoj distanci držali Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović i Stefan Marković sa četiri trojke.

Završnicu druge četvrtine obeležili su novi problemi sa defanzivnim skokom premda se to nije preterano odrazilo na rezultat kako je to bio slučaj u prvoj deonici.

Do odlaska na odmor "Orlovi" su zadržali devet poena prednosti (38:47) iako su tokom druge čevrtine imali maksimalnih 11 poena razlike u odnosu na Angolu.

Najefikasniji pojedinac u redovima reprezentacije Srbije posle prvih 20 minuta igre bio je Bogdan Bogdanović sa 12 poena (4/5 za tri), a bek Fenerbahčea ujedno je imao najviše asistencija (5) u domaćoj ekipi.

Srbija
Foto: Beta/Miloš Miškov/Mo

Nastavak meča doneo je uvećanje prednosti reprezentaciji Srbije koja je rutinski odrađivala posao. Već na početku trećeg perioda Stefan Marković je sa dve trojke uvećao prednost "Orlova", koja je u završnici pomenutog kvartala dostigla maksimalnih 19 poena razlike.

Poslednja četvrtina poslužila je da svi igrači dobiju određenu minutažu a "Orlovi" su čak i u takvim okolnostima uspeli da uvećaju prednost i da na kraju ubedljivo slave protiv viceprvaka afričkog kontinenta.

Najefikasniji pojedinci u redovima pobedničke selekcije bili su centri Nikola Jokić (17 pts, 6 sk) i Miroslav Raduljica (13 pts), a najkorisniji je bio Bogdan Bogdanović koji je za 26 minuta na parketu postigao 12 poena (4/5 za tri) i upisao 8 asistencija.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra u petak protiv boljeg iz večerašnjeg duela Češke i Japana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 07.07.2016
01:00

Ovo su bili realativno laki mecevi, ali Cesi nece biti bas toliko laki. Svi su motivisani to se vidi. Zasad odradjujemo posao, i Sale rotira zaista mnogo, tako da svi igraci a najvise oni od kojih ne ocekujem previse igraju poprilicno. samo da se ne opustimo previse. Uvek sve od sebe i na pobedu!

avatar
Branislav
Wednesday, 06.07.2016
20:10

Jos ne mogu da prezalim Bobija...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 06.07.2016
19:45

Samo sad da ne napravimo korake pri ulazu:-D I opet nigde nije bilo BB, ccc Hahaha