OKT - Šok za Letonce, Portoriko prvi finalista!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.07.2016.
19:42
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Portorika plasirala se u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu posle iznenađenja koje je priredila u prvom polufinalnom susretu u "KombankAreni".

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Prvi polufinalni susret Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu odigran je u terminu od 18 časova, a snage su odmerile selekcije Letonije i Portorika.

Košarkaška reprezentacija Portorika plasirala se u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira pošto je večeras slavila rezultatom 70:7 (13:17, 17:16, 20:18, 20:26).


Prvi od poslednja tri meča na turniru u Beogradu obilovao je neizvesnošću ali se ne može reći da je malobrojna publika uživala u kvalitetnoj košarci.

Letonci su šuterski jako loše ušli u meč pošto su za 20 minuta igre postigli samo jednu trojku iz 13 pokušaja, a dobro je poznato da šutevi sa linije 6.75 predstavljaju najjače oružje reprezentacija i klubova sa Baltika.

Sa druge strane, Portorikanci su u prvom poluvremenu zaključali reket i nisu dozvolili rivalu nijedan ofanzivni skok, a sakupili su 20 lopti pod svojim obručem.

U takvoj situaciji reprezentacija Portorika uspela je da dođe do maksimalnih sedam poena viška u drugoj četvrtini (26:33) predvođena Džej-Džej Bareom koji je u prvih 20 minuta igre pored 10 poena ostvario 4 skoka i upisao tri asistencije.

Portoriko je na velikoj pauzi imao tri poena prednosti, a rezultatski egal ostao je na snazi tokom kompletnog drugog poluvremena.

Izabranici Ainarsa Bagatkisa donekle su u nastavku korigovali igru u svom reketu pa je to dalo rezultat, premda ni u jednom trenutku nisu uspeli da naprave prednost veću od pola koša.

Dva minuta pre kraja meča imali smo potpuni egal nakon trojke Ojarsa Silinsa (68:68) ali je onda Portoriko napravio mini seriju 5:0 koja mu je u velikoj meri pomogla da na kraju stigne do trijumfa i plasmana u finale.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Džon Holand sa 15 poena, a veliki posao odradio je Renaldo Bolkman koji je ostvario dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova. Barea i Arojo bili su zaduženi za razigravanje saigrača sa po pet asistencija, a obojica su pride ubeležili po 14 poena.

Selekciju Letonije predvodili su Janis Tima sa 16 poena i osam skokova, a Dairis Bertans je uz 11 poena ostvario i 7 asistencija.

Portoriko će u sutrašnjem finalu od 21 čas igrati protiv boljeg iz duela Srbije i Češke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke