Oklahoma "zavejana" u Bruklinu, u Kanadi košarka u modi!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 25.01.2016.
09:06
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana samo tri meča, iznenađenje večeri priredili Netsi, Toronto prekinuo seriju Klipersa, Bostonu lako u Filadelfiji.

BETA/AP Photo/John Bazemore
BETA/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

U Kanadi je košarka u modi. Toronto je slavio osmi put u nizu, uz dobre partije Lovrija (20 poena), Valančijunasa (19), Kerola (18), a žrtva su bili Klipersi. Šampion Atlantika je imao veliku pomoć sa klupe, Terens Ros je predvodio rezerve, ubacio je 18 poena od 51 poena koliki je bio doprinos klupe Reptorsa.

Klipersi su vodili sa 13 razlike u prvoj četvrtini, ali posle nije bilo dileme, Kris Pol je sa 23 poena i 11 asistencija bio najbolji kod gostiju, DeAndre Džorda je uz 15 poena uhvatio 13 lopti.

Iznenađenje večeri videli smo u Bruklinu. Snežna oluja je odložila utakmicu, Kevin Durant i saigrači su bili zarobljeni 36 sati u hotelu, na terenu ih je dočekala nova "oluja". Naime, Bruk Lopez je ubacio 31 poen pa su Netsi neočekivano prekinuli seriju Oklahome od sedam pobeda.

KD je ubacio 32 poena, imao 10 skokovca i 7 asistencija, ali njegov tim nije vodio u ovom meču koji je zbog vremenskih uslova kasnio četiri sata. Oklahoma je odlučila da ne održi šuterski trening juče ujutru jer je bilo teško doći do dvorane, ali nisu tražili uzrok poraza u tome.

Oklahoma ostaje u gradu, popravni će imati u utorak uveče, protiv Niksa u Medison Skver Gardenu.

Laka pobeda Bostona u Filadelfiji, od samog početka je bilo jasno da Seltiksi neće dozvoliti iznenađenje. Džae Krauder je ubacio 20 poena, koliko i Ajsija Tomas, inače meč je trebalo da se odigra u subotu uveče, ali Boston je tek juče ujutru mogao da stigne do Filadelfije pa je utakmica pomerena. To nije uticalo na goste, bili su na +15 do poluvremena i lako priveli posao kraju.

U prvom meču dana, teksaški derbi je obeležio Džejms Harden, o tome možete da čitate ovde.

Rezultati:

Hjuston - Dalas 115:104
Toronto - Klipersi 112:94
Bruklin - Oklahoma 116:106
Filadelfija - Boston 92:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke