OI - Torino domaćin jednog od kvalifikacionih turnira?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.01.2016.
10:16
Izvor: Sportske.net

Ugledni italijanski list "Korijere delo Sport" prenosi da će Torino biti domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za odlazak na Olimpijske igre.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Dve nedelje pre zvanične odluke Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) vezane za dodeljivanje domaćinstva kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre, pojavila se informacija da će jedan od domaćina biti Italija.

Kako prenosi ugledni italijanski list "Korijere delo Sport", grad Torino biće domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Takav scenario najavio je predsednik KS Srbije Dragan Đilas kada je pre desetak dana istakao da su Filipini i Italija praktično već dobili organizaciju kvalifikacionih turnira.

Srbija je kao jedan od učesnika kvalifikacija podnela kandidaturu za organizaciju kvalifikacionog turnira ali su sve prilike da će "Orlovi" u pohod na olimpijsku vizu krenuti iz Italije, Turske ili čak sa Filipina.

FIBA će zvaničnu odluku o organizatorima kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre doneti 19. januara, a mesto na najvažnijoj sportskoj manifestaciji pokušaće da izbore 15 reprezentacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenad1995
Thursday, 07.01.2016
18:31

Italija, mi i Filipini i nek Francuska ide na Filipine i sve moje tri zelje bi se ispunile (Izbeci italiju i Francusku i dobiti domacinstvo).