OI - Male šanse da Srbija dobije organizaciju kvalifikacionog turnira

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.12.2015.
22:05
Izvor: Sportske.net

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije otkrio je u petak da naša zemlja ima male šanse da se domogne organizacije jednog od kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštiće krajem januara ko su tri zemlje kojima će biti dodeljena organizacija kvalifikacionih košarkaških turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Kao što je već poznato, Srbija je podnela kandidaturu za organizaciju jednog od tri turnira, a konkurenciju joj prave Češka Republika, Nemačka, Italija, Filipini i Turska.

Gostujući na "RTS-u" predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas otkrio je da naša zemlja i Savez nemaju velike šanse da dobiju organizaciju jednog od turnira.

Kako je naveo predsednik KS Srbije, Filipini će sigurno dobiti organizaciju jednog od turnira zbog činjenice da su jedini kandidat van Evrope, Italija je glavni favorit od svih evropskih selekcija, dok Turska ima veće šanse od Srbije zbog budžeta Košarkaškog saveza koji je 18 puta veči od našeg.

"Naše šanse nikad nisu bile velike. Filipini će sigurno dobiti kao jedina zemlja van Evrope, Italija je veliki favorit, Turska takođe" objasnio je Dragan Đilas.

Šansa Košarkaškog saveza Srbije mogla bi da bude nestabilna geopolitička situacija vezana za Tursku, s tim što novac u ovom slučaju igra bitnu ulogu a mi u tom segmentu ne možemo da se nosimo sa konkurencijom.

"U poslednje vreme, zbog dešavanja u Turskoj, naše šanse rastu. Turska je dala mnogo više para od nas. Ne zaboravite da je budžet našeg Saveza 2 miliona evra a turskog 35 miliona ali šanse postoje" dodao je Đilas.

Delegacija Međunarodne košarkaške federacije nedavno je gostovala u Beogradu i konstatovala da je Srbija ispunila sve uslove koji su od nje traženi, a predsednik Saveza poručio je da će naš nacionalni tim svakako obezbediti plasman na Olimpijske igre, pred svojim navijačima ili u inostranstvu.

"Ako dobijemo organizaciju biće zadovoljstvo igrati u 'Areni' ali ako ne dobijemo opet ćemo se plasirati na Olimpijske igre" zaključio je Đilas.

FIBA će odluku o organizatorima kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre doneti 19. januara a mesto na najvažnijoj sportskoj manifestaciji pokušaće da izbore 15 reprezentacija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke