Ognjen Kuzmić - Zvezdin centar za tri sezone!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.01.2017.
11:21
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Crvena zvezda je napravila sjajan posao kada je letos dovela Ognjena Kuzmića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ognjen Kuzmić je jedan od najzaslužnijih za sjajne partije koje Crvena zvezda pruža u Evroligi ove sezone, posebno mislimo na poslednjih pet utakmica kada je se ravnopravno nosio sa najboljim centrima Evrope.

Pitajte, recimo, Juda iz Fenera, kako se proveo protiv Ognjena Kuzmića, a ništa bolje nisu prošli ni ostali centri kada je naspram njih stajao momak iz Grabovice kod Doboja.

U intervjuu za "Sportski žurnal", Ognjen Kuzmić je otkrio par detalja vezanih i za njegov ugovor, a pored toga je istakao i da je veliki navijač Crvene zvezde i da mu je drago što sve funkcioniše na najvišem nivou.

"Opušteniji sam i rasterećeniji nego ranije, ali ovo što smo mi do sada postigli je rezultat ekipe. Niko ne razmišlja o sebi, svi smo podređeni ekipi", rekao je Ognjen Kuzmić koji je naveo da ima još 12 kola u Evroligi i da Zvezdi predstoji veoma težak put do Top 8.

Pored toga, on je rekao i da bi vrlo rado ostao u Zvezdi sve tri godine ugovora.

"Ako bude kao do sada, nemam ništa protiv da ostanem sve tri sezone", istakao je Ognjen Kuzmić za "Sportski žurnal".

Inače, u ugovoru Ognjena Kuzmića postoji opcija po kojoj može napustiti klub, ali ga u ovom trenutku to ne interesuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 21.01.2017
18:05

Kada uskoro ne bude više pomoći od bankomata i EL i kad se ponovo ovaj klubić zamrzne svi ovi takozvani navijači zvezde počeće da prate neki drugi sport i neki drugi klub i pričati i pisati kako nikada nisu bili ono što jesu sada a to je zaslepljeni lažima i i obmanama jednog čoveka koji misli samo na sebe i samo na sebe jar videćete ko će prvi da pobegne kad kola krenu nizbrdo. Živi bili i uživajte dok traje ( tako smo i mi uživali 13 god zaredom )

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 22.01.2017
05:44

Ubedljivo najmanji buzet,bez centra pola dezone a nekom telekom sipa i u kk i u fk i ima pravo da se javi..uzivali ste vi prvih 6,7 godina sa po 3 pobede tolimo o tome

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 21.01.2017
14:24

Kuzmic je bio projektovan za drugog centra, Prvog centra zbog stanja na trzistu i situacije potraznje kvaliteta/cene nismo doveli sve do sada, a sada je Kuz toliko napredovao da je on zapravo taj prvi centar, a Dion drugi.... Kuzma je imao strasno tragicnu sezonu u Panati, gde je imao losu minutazu i mizeran ucinak...ma nista tamo nije znao prakticno....Kao takav je dospeo na trziste i niko ga i nije hteo od Evroligasa pa cak i jacih i ambicioznijih EC timova, cak i nama je bio sekundarna opcija, primarno smo zeleli Milutinova, i doveli bi ga da se Patrik Jang brze oporavljao od povrede, ali Jang je bio autu jako dugo, tako da je ovaj ostao u Olmpakosu zbog minutaze i obecanog mesta koje ce imati tamo, a mi smo spali na Kuzmu, -ispostavilo se strasno velika sreca....Svako ko iole malo prati i poznaje kosarku zna da je ovo jos jedno ogromno cudo, i to kakvo, potpisano na 3 sezone! ocekivali se da ce zaigrati tek u sledecoj, a on nakon 6 meseci je duplo bolji igrac postao. Mi smo ubedljivo najsiromasniji tim u EL, to tvrde spanski, grcki i litvanski izvori, informacije se ne smeju lazirati i isnositi neistine tako javno, jer postoje sudovi koji lupaju samare za takve stvari, to nisu detnjarije, tako da je zaista tako. Buduci da smo ubedljivo najsiromasniji u EL, mi tek zadnji imamo tu cast da biramo igrace, tek kada svi ostali popune rostere i pokupe one najbolje, ali iz ovog slucaja se vidi da dobar skauting, odlican rad na treningu, trenersko poverenje i forsiranje moze zaista napraviti cudo i od nekoga od koga se to uopste ne ocekuje, bar ne za neko tako brzo vreme....Poznat je rad Dejana Radonjica sa centrima, on je tokom karijere stvorio Dubljevica, odlicnog NBA centra Vucevica, naseg NBA centra Marjanovica koji je bio nezvanicno mvp evrope u sezoni 2014/15, ispred Bjelice za 100 indeksnih poena, iako smo zavrsili takmicenje u top16....stvorio je od Cirbesa jednog od najboljih 5 centara EL prosle sezone, sada je cudo napravio sa Kuzmicem, a tek je pocetak....Ocekuju nas veliki transferi u buducnosti, mnogo materijala za prodaju, koji ce usput da nam donesu mnogo uspeha i trofeja pre toga.

avatar
Wilt 100+
Monday, 23.01.2017
15:58

E zar nije došao Dion kao 4 , negde pročitah da je pobegao iz Galate jer ga je Ataman gurao na 5 što mu ne odgovara baš...a I tu je najviše škripalo zbog Luke koji nije na nivou Evrolige ?

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 23.01.2017
17:52

On je 4/5 igrac, vise je centar po igri, "small size" takozvani, kod njega ne postoji sut za 3. Uglavnom je kroz karijeru igrao na petici, i kod nas ce tako. U principu Simon se ne vraca sa pozicije na koju je navikao i gde se dobro snalazi protiv fizicki slabijih cetvorki, drzace poziciju sa Lukom koji se polako igracki vraca. Bjelica ce da se spusta na 4 po potrebi, u zavisnosti od protivnika i fizionomije protivnickog tima.....Koliko znam za Diona, Atamanu zamera manjak minuta i poverenja, bio je nebitan tamo, preskakali su ga na terenu, nisu ga ni upola koristili, i zato je bio statisticki ocajan.

avatar
micras
Saturday, 21.01.2017
13:57

Malo bolje pročitajte članak on ima klauzulu u ugovoru da može da ode u svakom trenutku. Tako da od obeštećenja nema ništa.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 21.01.2017
14:37

On je pod ugovorom, moze otici u NBA, ali bice placeno za to, i to dobro placeno, nije samo 640k sve sto tu mozemo dobiti, postoje prncipi o dobijanju dosta vece sume, sve po dogovoru. Prvo se raspitaj malo bolje, pa komentarisi o Zvezdi.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 21.01.2017
16:23

Nisi dobro upoznat u slucaj i lose znas u vezi ovoga i saznaces kasnije. Jos na pocetku, kada je dolazio, se vodila velika polemika oko njegovog ugovora, videce se i na kraju da sam u pravu. Samo NBA moze da ga dohvati u bilo kom trenutku, ali i oni moraju da plate i to dobro, u krajnjem slucaju i igrac se tu pita, donosi zadnju rec, a Kuz je veliki Zvezdas. Jovic je takodje imao ugovor na ovu sezonu, produzio je na jos jednu, samo da bi bio evenutualno prodat ovog leta, da ne ode bez obestecenja. Jako pametno se radi u klubu sada, videce se vremenom. Gotovo svi igraci imaju visegodisnje ugovore, (osim stranaca naravno, Diona i Woltersa) upravo iz razloga da bi Zvezda zaradila na njihovim eventualnim odlascima. Nema brige za buducnost, kao i za prodaju igraca, verujte mi na rec.

avatar
micras
Saturday, 21.01.2017
15:36

Raspitao sam se zato i kažem. Nažalost toje realnost naših klubova da igrači idu kad hoće.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 21.01.2017
13:51

Pored NBA bogatstva i 15 -bogatijih- evropligaških klubova on bi da ostane u preimenovani FMP? Ko kontroliše da li je budžet crvene zvezde mts onaj koji su objavili? Oni sami?! €L može da zahteva minimalni budžet ali ne može da kontroliše način isplate igrača.

avatar
Djole Djokic
Saturday, 21.01.2017
14:08
avatar
сочинитељ
Saturday, 21.01.2017
15:58

не,канапче је скупо,боље да нађе дечка

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 21.01.2017
14:12

Kontrolise onaj ko treba,orijavljen je 5 a budzet je 4

avatar
Саша Симић
Saturday, 21.01.2017
13:26

E tako se posluje, potpises igraca na tri sezone I kad ide uzmes obestecenje za njega.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 21.01.2017
13:16

Kuzmić je sve bolji i bolji. Možda najprijatnije i najveće iznenađenje.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Saturday, 21.01.2017
12:53

Kuz je super igrač, kvalitetan i nadam se da će da ostane, naravno ako bude pokazivao rezultate kao do sada.

avatar
Breaking Bad
Saturday, 21.01.2017
12:50

U Grabovici je poznatiji kao mlađi Žuks 😀

avatar
Steffi
Saturday, 21.01.2017
12:39

U Zvezdi svaki centar proigra.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 21.01.2017
12:38

Odlicno bi bilo da ostane , ne samo on vec da taj neki kostur ostane na okupu

avatar
Toti 10
Saturday, 21.01.2017
12:34

Ovakva raspodela uloga u Zvezdi mu odgovara, na njega se ozbiljno racuna, ima dovoljan broj minuta i dosta akcija u napadu ide preko njega sto nije bio slucaj u PAO. Gde god bi otisao verovatno bi prosao kao Cirbes u Makabiju, imao bi epizodnu ulogu zato sto sve vise ekipa u EL igraju sa laznim peticama.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 21.01.2017
12:27

Ko hoce Ognjena neka plati debelo