Oglasio se Peković, Partizan ne menja stavove?

Autor: Beta Beta
sreda 20.04.2016.
14:38
Izvor: Beta

Posle današnjeg sastanka sa predsednikom KSS Draganom Đilasom, oglasio se predsednik Partizana Nikola Peković.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković rekao je danas da se još uvek ne zna u kom takmičenju će nastupati crno-beli naredne sezone i dodao da će javnost o tome biti obaveštena u narednim danima.

"Partizan ima neke svoje stavove kojih će se pridržavati. O svemu dalje košarkaška javnost biće obavešetena blagovremeno u narednim danima", rekao je Peković novinarima u Beogradu.

Košarkaški savez Srbije (KSS) odlučio je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora da klubovima dozvoli učešće u Evroligi, a zabrani u Evrokupu u kom bi trebalo da igra Partizan.

"Odluka još uvek nije donesena. Teško možemo da pričamo, šta će i kako biti. Ako dođe do toga, mi ćemo se oglasiti. Još se ništa ne zna", rekao je Peković.

KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku Jadranskoj ligi, u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su "u suprotnosti sa stavovima FIBA".

"Ako, ako, to je sve ako... Za sada još nijedna odluka nije donesena. Oni su rekli da će suspendovati, a nije rekao vi, vi i vi ćete biti suspendovani. Za sada je sve ako...", dodao je on.

Početkom marta na potpredsedničku funkciju Košarkaškog kluba Partizan ostavku je podneo Miroslav Berić. On je do dolaska Pekovića iz SAD obavljao sve poslove u Partizanu, a kao njegov naslednik na tom mestu spominje se Miloš Vujanić

"Sada sam ja tu kao predsednik. Za sada ta funkcija nije goruće pitanje. Pričao sam sa Milošem, obavili smo neke razgovore, normalno smo pričali...

Nema potrebe za tim za sada. Ja sam tu 24 sata raspoložen da završavamo sve poslove što imamo",
kazao je Peković.

Na pitanje da prokomentariše sezonu crno-belih, Peković je rekao da je "sve kako treba".

"Bila je teška sezona...   Igrali smo finale Kupa, završili smo peti u Jadranskoj ligi i što se mene tiče imali smo odličnu sezonu, pogotovo ako uzmemo u obzir kako smo počeli i kakvo smo stanje zatekli u klubu", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovica Lote Milinkovic
Thursday, 21.04.2016
05:56

DokLe breeeee Crna gora ce da odlucuje za nas aloooooo!!!

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 20.04.2016
21:45

Odustani od Evro kupa i imaćeš prazan Pionir.Eto toliko.

avatar
ПФК1945
Wednesday, 20.04.2016
17:32

Pekoviću, samo Evrokup!

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 20.04.2016
18:59

Evrokup ? Zar nije bio cipiripi kup do pre neku godinu, kako sad Evrokup ?

avatar
ПФК1945
Wednesday, 20.04.2016
22:29

Iskreno, za mene nikada nije bio cipiripi kup, al' dobro. To je isto kao da za Ligu Evrope u fudbalu kažemo da je cipiripi kup. Bez obzira, kako god ga zvali, nama je trenutno potreban kako zbog stranaca, tako i zbog novca i jakih utakmica.

avatar
hcXpfc
Wednesday, 20.04.2016
17:13

Pekoviću ako se ne uozbiljite i ne napravite tim koji će biti kadar da napadne ABA ligu (ukoliko sve ostane kao do sada) sahranićete Partizan! Sledeća sezona je BITI ILI NE BITI!

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 20.04.2016
16:12

Ako treba neka ide KKP i u izbeglistvo, KSS nista ne radi da sacuva svoj najtrofejniji klub. Sramota. Fuenlabrada ceka Partizan, kao pre 20 godina kada je postao Sampion Evrope!!

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 20.04.2016
18:59

Navijas za PSG i partizan...Zajednicko im je to sto su drzavni projekti, jedan arapski, drugi propali. Elem, slobodno se pokupite i idiite, nikome necete nedostajati u Srbiji. Da zbog jednog klubica reprezentacija ne igra na OI gde ima velike sanse da uzme medalju ? Daleko bilo.

avatar
paok
Thursday, 21.04.2016
08:38

Taj klubuc je veci od vaseg 100 puta,samo sto ti nisi realan.Plakali ste 15 godina,nista zivo niste uzeli.Ne moze se uvek biti najbolji.Trenutno ste bolji ali videcemo dokle ce trajati.Mi smo bar dva puta bili medju 4 ekipe u Evropi a vi kada dodjete do 8 svi zadovoljni.Istorijski plasman,velikog uspeha.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 20.04.2016
21:31

To je privatna reprezentacija i ne treba da ide.

avatar
lakipfc
Wednesday, 20.04.2016
15:24

Mnogo puta se lomilo preko Partizanovih ledja u kosarci,ja sam pre da se igra ep i oi naravno,to je kruna ove generacije,briga me za evrokup,ne zn sta su toliko navalili kad su prosle sezone odbili da igraju,kao placa se,nek svi istupe iz evro kupa,nek se zvezdi zabrani igranje u EL,svj su samo jednom izborili pravo da igraju EL,sce ostalo je bilo na foru...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 20.04.2016
18:43

Čoveče o čemu pričaš, ta FIBA Evropa je podržala i odobrila ABA ligu sa učesnicima u EL i EC, savez nema ništa sa klubovima i ABA ligom... Kako FIBA kažnjava klubove kad je ABA rekonstruisana po njenom ukusu?! Slovenci su to izgleda jedini shvatili pošto Erjavec ima mozga za razliku od ostalih... Boli me djoka za reprezentaciju, Djilas je kriv ako se ne bude igalo EP i OI, lepo nek ide na arbitražu sa argumentima i dobiće ih kao i Djordi što je...

avatar
Wednesday, 20.04.2016
14:54

Pusti sad Vujanica, za ova 24 sata morate da se oduprete da vas ne smotaju i ne ubede u nesto sto bi nama islo na stetu. Ili svi ili niko, nikako samo mi!!!