Oglasila se i ABA liga - Podrška odlukama Skupštine!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.04.2016.
14:47
Izvor: Sportske.net

U jeku najnovije zavrzlame na relaciji FIBA - Evroliga - nacionalni košarkaški Savezi, svoj stav je konačno objavila i ABA liga.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsedništvo ABA lige oglasilo se danas zvaničnim saopštenjem na zvaničnom sajtu lige, pružajući maksimalnu podršku odlukama donetim na Skupštini 20. marta ove godine.

Ističe se da su klubovi osnova razvoja košarke, ali se i interesi nacionalnih timova ''uzimaju u obzir''.

Takođe, napominje se da klubovi, bez obzira na odluku Skupštine, i dalje imaju mogućnost izbora u kojim evropskim takmičenjima, odnosno pod čijim pokroviteljstvom, žele da učestvuju.

Saopštenje Predsedništva ABA lige prenosimo u celini.

''Posle analize aktuelne situacije i posle konsultacija sa klubovima, Predsedništvo ABA lige izražava čvrstu veru u ispravnost odluka donetih na sednici Skupštine ABA lige, 20. marta 2016. u Zagrebu.

Uzimajući u obzir stavove svih strana, imperativ klubova iz ABA lige je da uvek imaju šansu da se kvalifikuju u najjače evropsko košarkaško takmičenje.

Vodeći se tim motivima i zbog interesa daljeg razvoja košarke u regionu, ABA liga je potpisala ugovor sa ECA, u vezi sa učešćem klubova u Evroligi i Evrokupu, kao prioritetnim evropskim takmičenjima.

Odluke donete na Skupštini ABA lige ne ugrožavaju slobodu izbora klubova da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, kao što je striktno i utvrđeno propozicijama ABA lige.

Kao i do sada, klubovi iz ABA lige će učiniti sve da zaštite svoj interes i da kreiraju idealne uslove za dalji razvoj košarkaških subjekata u regiionu, uzimajući u obzir interese nacionalnih timova.

ABA liga apeluje na sve strane da se vode ovim motivima, s obzirom da klubovi predstavljaju osnovu za razvoj košarke''
, navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke