Odluka doneta, čeka se potvrda - Još dva kluba u ABA ligi!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.07.2016.
18:19
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Ukoliko ne bude nekih obrta u poslednji čas, ABA liga će od naredne sezone imati 14 klubova učesnika.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ono što se već danima nagoveštava, naredne sedmice trebalo bi da bude i zvanično potvrđeno - ljubljanska Olimpija i FMP iz Železnika biće naknadno uvršteni u ABA ligu za sledeću sezonu, s obzirom da je postignut dogovor da se regionalno takmičenje proširi sa sadašnjih 12 na 14 klubova.

Ova saznanja danas je preneo ''Blic'', a očekuje se da sve bude ozvaničeno 14. jula, na sednici Skupštine ABA lige u Pržnu.

Tako će Srbija ponovo imati četiri svoja predstavnika u regionalnoj ligi, s tim da ćemo umesto valjevskog Metalca, sledeće sezone gledati FMP, uz aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, zatim Partizan i Mega Leks.

Što se tiče ljubljanske Olimpije, ona je i inicirala proširenje ABA lige svojim zahtevom, a pošto prethodno nije uspela da izbori svoje mesto u ovom takmičenju za narednu sezonu.

Njihova molba je, očigledno, donela željeni rezultat, a razlog za njeno prihvatanje jeste ''dugogodišnji doprinos Olimpije jačanju regionalnog takmičenja".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Friday, 08.07.2016
18:38

E sad meni neko da objasni sledece. Kako je moguce, da jedan covek bude, ako mogu da se tako izrazim, vlasnik dva kluba koji igraju isto takmicenje? Ne provociram samo pitam, stvarno me zanima.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 08.07.2016
18:23

Bruka i sramota!