Ode Javor na fajnal-for!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.05.2016.
14:35
Izvor: Sportske.net

Arbitar zbog čijih su odluka u Zvezdi neretko imali primedbe ove sezone u ABA ligi, deliće pravdu na fajnal-foru elitnog evropskog takmičenja.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Srbija ove godine neće imati predstavnike među sudijama na fajnal-foru Evrolige, ali time mogu da se pohvale Slovenci, čiji je arbitar Damir Javor jedan od sedmorice koje je Evroliga odabrala da dele pravdu za završnom turniru u Berlinu od 13. do 15. maja.

Osim Javora, to su još i: Hristos Hristodulu iz Grčke, Luiđi Lamonika iz Italije, Olegs Latisevc iz Letonije, Nemac Robert Lotermozer, Poljak Pjotr Pastusjak i Ukrajinac Boris Rižik.

Kada je u pitanju Damir Javor, verovatno se sećate koliko je primedbi na njegovu arbitražu ove sezone dolazilo iz Crvene zvezde Telekom, i to posle mečeva sa Cedevitom u ABA ligi.

Zvezda je jesenas u zvaničnom saopštenju primetila i da je sudija Javor ''stalni akter'' mečeva sa Cedevitom još od 2009. godine, a komesaru za suđenje ABA lige Alešu Kamnikaru se zameralo što ga je uporno delegirao za arbitra u mečevima Zvezde i Cedevite.

Videćemo u Berlinu da li će evroligaši imati primedbe na njegovo suđenje, a na kraju da podsetimo da se u polufinalu sastaju CSKA – Lokomotiva i Fenerbahče – Laboral Kuća.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke