Očekivano - Zagorac MVP prvih polufinalnih mečeva

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.03.2016.
09:27
Izvor: Sportske.net

Fantastičnom partijom koju je pružio u hali "Morača" u Podgorici bek Mega Leksa Rade Zagorac zavredio je priznanje najkorisnijeg igrača prvih utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

bcmegabasket.net/Ivica Veselinov
bcmegabasket.net/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Plej-of serija u regionalnom šampionatu startovala je u ponedeljak prvom polufinalnom utakmicom između Budućnosti i Mega Leksa, dok su prošlosezonski finalisti svoj prvi okršaj imali u utorak uveče.

Sigurni smo da ste već upućeni u rezultate ali nije na odmet podsetiti da je Mega Leks napravila brejk u Podgorici, dok je Crvena zvezda Telekom u utorak uveče savladala Cedevitu posle produžetka.

Trijumf aktuelnog šampiona ne predstavlja iznenađenje, ali je pobeda Mega Leksa u Podgorici bila malo očekivana. Junak pomenutog meča u hali "Morača" bio je bek Mega Leksa Rade Zagorac koji razbio Budućnost.

Sjajni prvotimac Mega Leksa postigao je 27 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri), upisao 7 skokova i 4 asistencije što mu je donelo 40 indeksiranih poena, odnosno titulu najkorisnijeg igrača prvih polufinalnih utakmica plje-of serije.

Na taj način Rade Zagorac je drugi put u tekućoj sezoni poneo zvanje najkorisnijeg igrača, pošto je već u prvom kolu nakon sjajne partije u susretu sa Zvezdom takođe bio imenovan za MVP-a.

Prvotimcu Mega Leksa u leđa su gledali Maik Cirbes i Džejms Vajt koji su sakupili po 29 indeksiranih poena na sinoćnoj utakmici.

Revanš mečevi polufinala plej-ofa zakazani su za 19. i 22. mart u Sremskoj Mitrovici i Zagrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke