"Obrva" završio sezonu, OI pod znakom pitanja!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.03.2016.
22:44
Izvor: Sportske.net

Američki košarkaš Entoni Dejvis propustiće ostatak sezone zbog problema sa povredom kolena, javljaju američki mediji.

Beta/AP Photo/Max Becherer
Beta/AP Photo/Max Becherer

Povezane vesti

Nju Orleans Pelikansi su odlučili da odstrane Dejvisa sa parketa do kraj sezone kako ne bi rizikovali da se igrač ponovo povredi, s obzirom da su njihove šanse za plej-of ove godine i zvanično izgubljene.

Iz tima su u nedelju objavili da će Dejvis biti podvrgnut operaciji povrede kolena kao i pokidanog labruma u levom ramenu koji ga je mučio tokom većeg dela sezone.

"On je pametan momak i razume da je bolje da se prvo reši svih problema koje ima a imaće i sedam meseci pre početka narednog trening kampa", izjavio je trener Pelikansa Alvin Gentri.

"To vam daje puno prostora da uradite šta morate i krente dalje", dodao je Gentri.

Dejvis je neposredno pre poluvremena, napustio utakmicu u kojoj je ekipa iz Nju Orleansa u petak veče poražena od Portlanda, nakon sudara sa bekom Trejlblejzersa Si Džej Mekolumom i saigračem Džru Holidejom dok je postavljao blok.

Tokom sezone Dejvis je postizao 24,3 poena po meču uz 10,3 skokova i 2,1 blokade na 61 utakmici ali je kroz ceo taj period imao problema sa levim ramenom.

Na pitanje da li će popularni "Obrva" biti u mogućnosti da nastupi za selekciju Sjedinjenih Država na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, Gentri je rekao: "To ne mogu da znam, ali ako bih se kladio, sumnjam da će igrati."

Lista povreda u Pelikansima ove sezone nije kratka, te će se krilni centar priključiti Kvinsiju Pondeksteru, Tajriku Evansu, Brajsu Dežan-Džounsu i Eriku Gordonu koji su takođe završili sezonu zahvaljujući povredama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Tuesday, 22.03.2016
00:31

Nek se povredi i lebron i irving i vol i pol i farid i hejvard i barns i grifin i hauard i lav i dzimi batler i kazins i rouz i gej i derozan i dzordz i bićemo prvi na oi

avatar
fiSTE
Tuesday, 22.03.2016
00:55

I da se svi ovi povrede sklopice ekipu koja svakog lagano dobija sa 20 razlike.

avatar
Argentino
Tuesday, 22.03.2016
09:14

Dzabe...kari, lenard, karmelo, drejmond grin i dramond, uz tomsona, lilarda, ajzeu tomasa, laurija, taunsa ce opet izdomimirati lagano.