"Obrva" srušio Ol-Star rekord, ali je vest noći trejd Bugija Kazinsa!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 20.02.2017.
08:10
Izvor: Sportske.net

Domaći navijači se radovali na Ol-Staru, dan koji će verovatno u Nju Orleansu pamtiti zauvek!

EPA/GERALD HERBERT / ASSOCIATED PRESS / POOL
EPA/GERALD HERBERT / ASSOCIATED PRESS / POOL

Povezane vesti

Entoni Dejvis nije propustio priliku pred domaćim navijačima. "Obrva" je u svom Nju Orleansu postigao 52 poena u pobedi Zapada nad Istokom 192:182.

On je srušio rekord Vilta Čembrlena star 55 godina, legendarni košarkaš je 1962. postigao 42 poena.

Dejvis je igrao najviše od svih, čak 32 minuta, šutirao je 26 od 39. Ovo "šutirao" uzmite sa rezervom, nisu se ni igrale odbrane, a košarkaši Zapada su se utrkivali ko će mu asistirati za laka zakucavanja.

U poslednjoj četvrtini je posle pasa Rasela Vestbruka 23-godišnji košarkaš Pelikansa srušio rekord. On je naravno bio MVP meča, prvi put da je domaći igrač podigao trofej od Kobija Brajanta koji je to učinio u Stejpls Centru 2011. godine.

Vestbruk je postigao 41, sedam trojki, a najefikasniji u timu Istoka bio je Antetokumpo sa 30 poena i serijom sjajnih zakucavanja...



No, priča vikenda je trejd DeMarkusa Kazinsa. U ovom trenutku to je i bolja vest za Entonija Dejvisa od toga da je MVP Ol-Stara.

Naime, pregovori su pri kraju, Kingsi će ipak trejdovati najboljeg igrača i to u Nju Orleans.

Kako izveštavaju mediji, u Kaliforniju će Tajrek Evans, Badi Hil, Langston Gelovej i pikovi prve i druge runde narednog drafta.

Uz Kazinsa, u Lujzijanu bi trebalo da krene i Omri Kaspi.

Kazins je želeo da ostane u Kingsima i potpiše maksimalni ugovor, ali iako je imao navodno obećanje kluba da ga neće trejdovati, noćas je dogovorena trampa. Proveo je u Sakramentu sedam godina, u proseku postizao oko 21 poen i imao blizu 11 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh
Monday, 20.02.2017
14:03

Kingsi ako dobro odaberu pikove, mozemo od njih nesto da ocekujemo za godinu, dve..

avatar
Dario Hubner
Monday, 20.02.2017
13:21

Iako i dalje tvrdim da je Divac los GM,sad je zacudjujuce napravio dobar posao.Kazins je nezadovoljan i ovo je najbolje resenje.Evans ako ostane zdrav,bice odlicna podrska sa klupe,Hild je perspektivan,sad ima sansu da se dokaze.Plus sto su dobili zasticenog pika (TOP 3) i imace svog u (TOP 10) na vrlo jakom draftu ove godine.Bice zanimljivo sve u svemu.A Pelikansi sa Holidejom na kecu,Bugijem i Obrvom u reketu bice vrlo opasna ekipa.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 20.02.2017
14:19

Slazem se,mislim da im je ovo bio pravi potez.Imali su Bugija 7 sezona i samo su jednom presli 30 pobeda,nije bilo smisla da nastave sa tapkanjem u mestu,sada mogu krenuti drugim putem.Katastrofalno su birali na draftu prethodnih godina vreme je da se to promeni.

avatar
Mare93
Monday, 20.02.2017
17:59

Užasan je trejd za Sakramento. Uzeli su Hilda koji samo šutira za tri (i to loše), ne šutira za dva, ne dodaje i ne igra odbranu. Dobili su Evansa koji je imao tri operacije na istom kolenu za 18 meseci. Galovej kojeg će kako pričaju katovati. Pika prve runde koji će biti u najboljem slučaju 10. pik. Jako loše, trebali su da postignu neki dogovor sa Bostonom ako je to bilo ikako moguće.

avatar
djenka1
Monday, 20.02.2017
12:09

Odlican potez Kingsa.

avatar
Leks Lutor
Monday, 20.02.2017
09:52

ovo nije dobar otez ni za jedne ni zadruge trenutno.Pelikani dobijaju najbolje moguce igrace pod kosem ubedljivo ali nemaju mogucnost da vise pojacaju tim, mislim da ovako jedva mogu do 8 i danece biti to dobar tim.Kinksi su mrali da ga trejuduju ali sledece sezone nemaju sta da traze sa toikim rukijima.

avatar
Milan Mihajlovic
Monday, 20.02.2017
11:14

Pa i nije dobar potez, ali mislim da je koliko toliko bolji za sakramento. Dobili su Hilda perspektivnog pleja i pika prve runde narednog drafta za koji kazu da ce biti jedan od najboljih u poslednji desetak godina, uz njihovog pika koji ce verovatno biti top 10 posle a mozda i top 5 posle odlaska bugija i povrede Geja to je korak napred ka rebildu ekipe. A Njuorlins je dobio vrhunskog igraca koji je kao i obrva veliki potrosac lopti. I koji ulazi u poslednju godinu ugovora, a ne zna se da li ce uopste ostati u Nnu orlinsu.

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 20.02.2017
14:25

Bolje im je i da im se za 3-5 sezona isplati ovaj potez nego da tapkaju u mestu sa Kazinsom.Najgore su te ekipe koje su van daleko od plej-ofa,a opet nisu ni najlosije.Niti mogu da dobiju jake pikove,niti imaju sta da ponude za trejdove,niti mogu toj jednoj zvezdi koju imaju pridodati jos nekoga,plus konkretno Kingsi su radili ocajan skauting na prethodnim draftovima cak i kad su mogli nesto bolje da proberu.

avatar
Leks Lutor
Monday, 20.02.2017
12:49

Pelikanima ce trebati dve lopte a Sakrmento moze sa tim mladim igracima da uradi nesto i to mozda za par sezona tek...Videli smo na primeru Filadelfije da se takva politika i ne izpati bas ili Minesote koja ima najtalentovaniji tim pa ne moz da ugrozi nikog...