Obradović: "U budućnosti ćemo moći da se takmičimo sa NBA ligom"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.09.2016.
23:47
Izvor: Sportske.net

Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera na svetu zagovornik je novog sistema Evrolige.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Željko Obradović je u intervjuu za "Fenerbahče TV" govorio o predstojećoj sezoni.

Prema njegovim rečima, u evropskoj košarci je napravljan pravi pomak uvođenjem ligaškog sistema takmičenja u Evroligi.

Kao što je poznato, u sezoni pred nama će u potenutom takmičenju igrati 16 ekipa, a svaka ekipa će odigrati po dva meča sa svakim protivnikom.

"Novi izgled Evrolige je, prema mom mišljenju, veliki korak napred i ko zna, možda će Evroliga moći da se takmiči sa NBA u budućnostu.

U našem timu postoji nekoliko igrača koji su imali dobre ponude iz NBA lige, ali su ipak odlučili da ostanu. Tp je pravi dokaz tome da se i ovde dešavaju neke dobre stvari
", izjavio je Obradović.

Srpski stručnjak je dao svoje mišljenje i o budućnosit evropske košarke.

"Jedna od najbitnijih stvari kojoj se moramo posvetiti su mladi igrači. Sve do sada, oni su ugovorima bili vezani na kratak vremenski period. Oni bi duže ostajali u Evropi kada bi ti ugovori bili produženi na recimo četiri ili pet godina.

Vremenom ćemo videti koliko dobri će postati, ali za dobro evropske košarke, moramo da da krenemo od mladih igrača
", rekao je popularni "Žoc".

Što se tiče Fenera, Obradović je prezadovoljan što je ekipa ostala na okupu.

"Imamo isti tim kao i prošle godine. To je velika prednost. Svako zna svačiji stil. Ali sada, na početku sezone, to i nije tako bitno. Imamo težak period pred nama. Zbog promene formata Evrolige, igraćemo i po tri utakmice nedeljeno ponekad. Dug put je pred nama", izjavio je Obradović.

Fenerbahce
Foto: twitter.com/FBBasketbol

Evroliga je doživela velike promene već prošle sezone, a prema Obradoviću, glavni krivac za to je turska košarka.

"Neke zaista velike promene su se dogodile u Evroligi zadnjih godina. Pogotovu prethodne sezone. Timovi poput Panatinaikosa, Olimpijakosa, Makabija, Barselone i Real Madrida, koji imaju neverovantu istoriju, nisu se domogli fajnal fora.

Ove godine su i oni postali jači. U Turskoj imamo Efes i Darušafaku, ekipe koje su promenile svoje rostere i trenere. Svi znaju koliko je Dejvid Blat dobar trener. Čak je i Galatasaraj dosta jači.

Kao i prethodnih godina, takmičenje u Turskoj će biti veoma jako i to je izuzetno dobra stvar za tursku košarku
", Obradovićeve su reči.

Fenerbahce Obradovic
Foto: twitter.com/FBBasketbol

Fener je predvodnik novog talasa u Evropi, ali "Žoc" hoće još.

"Utakmice u Evroligi će biti teške i u gostima ali i kod kuće. Naš cilj je isti, ovde smo zbog navijača. Duboko se zahvaljujemo svima koji su kupili sezonske karte. Mi smo ništa bez njih.

Za sada je prodato sedam hiljada sezonskih ulaznica, ali ja želim još. Od kada sam došao imam san o deset hiljada sezonskih karata prodatih i nadam se da čemo u tome i uspeti.

Naši navijači nas vole i veruju nam. Toga moramo uvek da se setimo i nikada da ne zavoravima šta se dogodilo prošle godine. Navijači su jedini razlog za uspeh našeg kluba i tima. Podrška nam je najbitnija
", zaključio je Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 15.09.2016
01:56

tako je care forza fener!!!

avatar
Thursday, 15.09.2016
00:25

Sa pokusajem pravljenja kopiej NBA lige nikada se Evropa nec eprimaci. Jedino sto od njih treba uzeti je razdaljian trojke, da se lepo naviknu i nasi na tu distancu. Ameri igraju na snagu, u kojoj ne mozemo da im pariramo, nema te evropske naciaj koja ima jace kosarkase od njih. ali zato mozemo da ih cimamo na tehniku, a taktiku, i naravno savrsen sut za tri poena i da pokusamo koliko toliko na skoku, da se rvemo sa njima. Povecanjem broaj utakmica ce se samo raditi vise na kondiciji i snazi gde ispadamo. Gubimo znacaj utakmica, sa deset duela istih ekipa. JEdino cega ce biti vise je para, a izgleda da je to svima najbitnije, dok skroz sve en propadne, zbog bezglavog jurenja za cent vise.