Obradović: "Stvaramo novi sistem, nešto potpuno drugačije"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.04.2017.
20:14
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaški trener Saša Obradović danas je dogovorio produžetak saradnje i potpisao novi trogodišnji ugovor sa Lokomotivom Kubanj.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Saša Obradović je na klupu tima iz Krasnodara stigao u novembru prošle godine kada je klub bio na ivici eliminacije iz Evrokupa, da bi bez igračkih osveženja i sastavom koji je zatekao uspeo da dođe do polufinale Evrokupa, gde ga je zaustavila španska Unikaha.

"Poklopile su nam se želje i ambicije. Brzo smo dogovorili sve uslove oko produžetka saradnje, a dužina ugovora pokazuje obostranu želju da radimo na duge staze, da stvorimo sistem koji će davati rezultate. Od sledeće sezone krećemo sa novim projektom, potpuno drugačijim načinom igre, u kome će dominirati brzina, trčanje i fizičke predispozicije. Napravili smo veliku stvar ove godine, stigli do polufinala Evrokupa, a borimo se za prednost domaćeg terena u plej-ofu VTB lige. To je dobra osnova za ono što nas čeka u budućnosti, koja verujem da će biti svetla u Krasnodaru" rekao je 48-godišnji srpski stručnjak.

Srpski stručnjak kaže da se posle završene evropske epizode, ekipa u potpunosti okreće regionalnom takmičenju, koje daje mogućnost plasmana u Evroligu naredne sezone.

"Okrećemo se VTB ligi, gde je konkurencija izuzetno snažna. Uz CSKA, tu su i Himki, Uniks, pa i Zenit, ekipe sa mnogo većim ulaganjima i svi imaju isti cilj. Naša osnovna želja je da pokušamo da ostvarimo kontinuitet. U ovoj sezoni smo uspeli da pobedimo i CSKA i Uniks i Zenit,  tako da verujem u mogućnosti ovog tima. Kao što sam govorio do sada, na nama je da nastavimo vredno da radimo, a rezultati će dolaziti na utakmicama" zaključio je Obradović.

Ekipa Lokomotive Kubanja naredni meč u VTB ligi igra protiv Uniksa u Kazanju narednog ponedeljka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke