Obradović se priseća najlepših trenutaka: "Pogledala nas je sreća koju smo zaslužili"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.04.2017.
14:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U nedelju, 16. aprila, navršava se tačno 25 godina od najvećeg uspeha KK Partizan u istoriji, a to je osvajanje titule šampiona Evrope.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

Najveći uspeh srpske klupske košarke desio se 16. aprila 1992. godine kada je ekipa Partizana uspela da savlada u finalu Huventud, ekipu iz Španije predvođenu najzvučnijim imenima evropske košarke.

Prisećao se svih detalja izdvorane "Abdi Ipekči" i Željko Obradović u intervjuu za "Novosti".

"Kao igrač Partizana se sećam strašne greške koju smo svi napravili na fajnal-foru u Ganu 1998. godine. Bili smo u istom hotelu sa upravom, porodicama, navijačima, prijateljima. Opšta ludnica! O košarci smo imali malo vremena da razmišljamo. Takvu grešku nismo hteli da ponovimo 1992. Videli ste da se isplatilo", istakao je Željko Obradović.

"Pokojni profesor (Aleksandar Nikolić) je bio izuzetno važan čovek u pripremi našeg fajnal-fora. Apsolutno svaki savet je bio zlata vredan. Bili smo sami u hotelu, odvojili smo igrače od devojaka i prijatelja. Kada to gledam iz sadašnje perspektive, vidim da je to vreme, bez mobilnih telefona i interneta, izuzetno pozitivno uticalo na nas", rekao je Željko Obradović, a zatim izrazio žal zbog načina na koji današnji mladi komuniciraju - preko društvenih mreža i telefona.

"Hteli smo da u Istanbulu odigramo meč u kojem se mi pitamo za sve. Vodili smo na poluvremenu sa deset razlike, primili onaj "dugotrajni" koš Đofreze deset sekundi pre kraja, a posle je akcija Koprivica-Đorđević već milion puta prepričana. Pogledala nas je sreća koju smo zaslužili", istakao je on.

O dvorani Abdi Ipekči koja ima veliki značaj za srpsku košarku jer je tu Partizan osvojio Evropu, baš kao i reprezentacija Srbije 2001. godine, Obradović je rekao da budi u njemu velike uspomene jer često dolazi u nju.

"Apsolutno uvek ulazak u tu dvoranu budi u meni posebne emocije. Taj osećaj je teško opisati jednom rečenicom. Prema informacijama koje imam, dvorana će uskoro biti srušena, jer Košarkaški savez Turske želi da na njenom mestu napravi izuzetno moderan trenažni centar za razvoj mlađih kategorija igrača", rekao je Željko Obradović u intervjuu za "Novosti". Čitav intervju možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke