Obradović plakao, "Pionir" grmeo, Zvezda pobedila!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.01.2015.
22:32
Izvor: Sportske.net

Ekipa Crvene Zvezde Telekom pobedila je tek u petom meču top 16 faze takmičenja u Evroligi, danas je u prepunom "Pioniru" pobeđena ekipa koju predvodi legenda ekipe sa Kalemegdana, Saša Obradović.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Crvena Zvezda Telekom danas je pokazala svoj pun potencijal i konačno slavila pobedu u Evroligi u ovoj fazi takmičenja, a danas je ekipa Dejana Radonjića bila dosta bolja od ekipe koju predvodi Saša Obradović, berlinske Albe.

Tek u petom kolu Crvena Zvezda je nošena frenetičnim navijanjem u "Pioniru" pred više od 7 hiljada navijača uspela da zabeleži prvu pobedu u top 16 fazi. Na kraju je na semaforu pisalo 86:69 (22:12, 25:17, 17:18 i 22:22).

Počelo je veoma emotivno, nekadašnji igrač Crvene Zvezde je dočekan aplauzima među navijačima Zvezde koji su i uzvikivali njegovo ime, a čak je i pustio suzu pred početak utakmice.

Odmah je Crvena Zvezda Telekom stavila do znanja protivniku ko će voditi glavnu reč u ovom meču.

Markus Vilijams koji je i u Podgorici najavio povratak u sjajnu formu dokazao je to i u ovom meču, kada je sjajnim asistencijama hranio svoje saigrače. Odbrana ekipe Dejana Radonjića je bila na nivou, zaustavljeni su košarkaši Albe koji su u prvoj četvrtini postigli svega 12 poena.

Krenuli su odlično u meč i Stefan Jović i Luka Mitrović, baš kao i Boban Marjanović, i već se tada videlo da Crvena Zvezda ima dovoljno raspoloženih igrača da pobedi berlinsku Albu, ekipu koja je pred ovo kolo imala 2 pobede i 2 poraza.

Već u 15. minutu meča Crvena Zvezda je imala tada najvećih 20 poena prednosti, pisalo je na semaforu 40:20, a do kraja četvrtine je prednost održavana. Na poluvreme se otišlo uz prednost Zvezde, bilo je 47:29.

radonjic obradovic
foto: Branislav Božić, Beta

Solidna odbrana je bila nosilac Crvene Zvezde i u drugom poluvremenu.

Ipak, i napadački učinak je bio na nivou, pa je trojkom Lazića Crvena Zvezda otišla na čak 21 poen prednosti u trećem minutu treće četvrtine. Alba je pokušavala da se vrati, imala je Crvena Zvezda u ovom delu jedan "prazan hod", spustili su na minus 14, ali je taj napad odbijen.

Kalinić je pokazao ponovo o kakvom se atleti radi, ali je pokazao i da je dosta popravio šut u odnosu na prethodnu godinu.

Njegovom trojkom Crvena Zvezda se vratila na prednost koja je skoro nedostižna, bilo je +22 u 3. minutu poslednje četvrtine, da bi još jednom njegovom trojkom Zvezda došla i do 24 poena prednosti na 5 minuta pre kraja meča.

Održavala je Zvezda prednost do kraja poenima Marjanovića i Dženkinsa, zaustavljena Alba nije imala šanse danas u "Pioniru".

Crvena Zvezda: Vilijams 7 (10 as), Rebić, Dangubić 9, Mitrović 6, Lazić 10, Blažič 6, Kalinić 9, Marjanović 17 (12 sk), Tejić, Dženkins 12, Jović 9, Cirbes 1.

Alba: Gifi 3, King 5, Tabu, Vargas 6, Banić 8, Reding 9, Stojanovski, Rendfro 6, Hemonds 11, Mekliin 14, Radošević 7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke