Obradović: "Lengford radio šta je hteo"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.11.2016.
21:23
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović zamerio je svojim izabranicima što su u meču sa Uniksom dozvolili najboljem igraču ruskog kluba da radi šta god poželi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Evrope doživeo je u sredu prvi poraz u novoj evroligaškoj sezoni, a bolji od Fenerbahčea bili su košarkaši Uniksa koji do večeras nisu imali nijednu pobedu.

Strateg Fenerbahčea Željko Obradović rekao je posle meča da problem ne predstavlja činjenica da je utakmica izubljena već pristup koji su pokazali njegovi igrači i činjenica da se posle loše partije ne izvlače nikakve pouke.

"Pre meča smo pokušali da objasnimo igračima da nije važno to što Uniks ima četiri poraza jer su na svakoj od prethodnih utakmica igrali dobro. Odlično su otvorili i večerašnju utakmicu. Znali smo da nam najveća opasnost preti od njihovog najboljeg igrača Kita Lengforda a nismo uradili ništa da ga zaustavimo. Radio je na terenu šta je hteo i to je ključ večerašnje utakmice" rekao je Obradović.

Najbolji košarkaš Uniksa Kit Lengford postigao je 28 poena i tome dodao 10 skokova i 4 asistencije.

"Defanzivno smo bolje otvorili drugo poluvreme, bili smo agresivniji. Kada smo preuzeli vođstvo prestali smo da igramo. Jasno je da smo završnicu odigrali loše, pravili loše izbore u napadu i odbrani. Zaslužili su pobedu i nije problem u tome da se izgubi utakmica već to što nema napretka kada se dogodi poraz" zaključio je Obradović.

Fenerbahče posle pet odigranih utakmica ima skor 4-1 a u narednom kolu sastaju se sa Baskonijom u Vitoriji, dok Uniks posle prve pobede dočekuje Crvenu zvezdu mts.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke