Nurkić ukrao šou, Bobi gledao derbi, "otpisani" mučili šampiona!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 13.03.2016.
09:19
Izvor: Sportske.net

Jokić bez šuta, Bosanac odigrao poluvreme sezone. Marjanović samo posmatrač, Golden Stejt nije očekivao otpor autsajdera!

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver ovoga puta nije mogao da računa na ofanzivu Nikole Jokića. Srpski centar nije ni šutirao za 16 minuta koliko je proveo na parketu, imao je 5 skokova i 3 asistencije. Rano je ušao u problem sa penalima. Šou je ukrao Jusuf Nurkić odigravši poluvreme sezone. Bosanac je svih 17 poena dao u nastavku i prelomio utakmicu protiv Vašingtona. Rezervisti su odigrali sjajno, DiDžej Ogustin je  takođe ubacio 17, koliko i Darel Artur. Žo Lovernj je dobio udarac u lice i kopče posle čega se nije vraćao na parket.



Sparsi su sačuvali "tvrđavu" u Teksasu, savladali su u derbiju Oklahomu i povećali niz kod kuće na 41 pobedu, računajući i prošlu sezonu. San Antonio je okrenuo rezultat u poslednjoj četvrtini, gvozdena odbrana je spustila Oklahomu na mizernih 36 poena u nastavku meča, to je odlučilo. Kavi Leonard je ubacio 26 poena, na drugoj strani Durant 28, Vestbruk je imao loše veče, izgubio je čak 9 lopti. Gosti su napravili 19 grešaka, previše za jednu ovakvu utakmicu. Sada San Antonio imao 12 pobeda više od Oklahome i siguran je u drugo mesto na Zapadu.

Bobi Marjanović nije dobio šansu u derbiju.



Stef Kari je pogurao šampiona do pobede, ubacio je 35 poena Sansima koji su pokazali zube. MVP se vratio na parket u poslednjoj četvrtini pošto je imao problem sa ličnim greškama, postigao 15 poena u finišu i prelomio meč. Brendon Najt je ubacio 30 poena, sedam trojki, Sansi su vodili na kraju treće četvrtine, ali se domaćin vratio serijom 16:3. Ipak jurili su rezultat i tek u poslednjih pet minuta uspeli da stvari privedu kraju. Mirza Teletović je ubacio 14 poena za Feniks, na drugoj strani, uz Karija, odličan Mariz Spejts sa 25 poena i 9 skokova, njegova partija sezone.

Kari je u jednoj situaciji šutirao i nije bilo ni potrebe da gleda hoće li lopta ući u koš, eto toliko samopouzdanja ima...



Portland je rasturio Orlando, imali su čak 34 timske asistencije, od toga je 10 napravio Lilard, lider Blejzersa je ubacio 19 poena. Medžik je zaleđen na -37, Vučević i dalje povređen, Hezonja je ubacio 11 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije.

Šarlot je u najboljoj formi ove sezone. Dobili su i sedmi meč kod kuće, Kemba Voker ih je opet vodio sa 26 poena. Odlučujuća je bila serija 17:2 na startu poslednje četvrtine u kojoj su i prelomili meč. Loše veče za Hardena, "Bradonja" je pogodio samo 2 šuta i završio sa 12 poena. Imao je, doduše, 10 asistencija.

Uzbudljivo je bilo u Kanadi, DeRozan je sa 38 poena izjednačio rekord sezone i na kraju slavio sa Reptorsima u produžetku protiv Majamija. On je promašio sa sirenom u regularnom delu, ali je serijom slobodnih bacanja u dodatnih pet minuta odlučio pobednika.  Ovo je 15. pobeda za Toronto u poslednjih 16 mečeva kod kuće. Majami je bio bez Vejda, blistao je Džo Džonson, pridošlica iz Netsa, sa 28 poena. Dragić je ubacio 13, uz 9 asistencija.

Pistonsi su ubacili 73 poena u nastavku protiv Filadelfije i okrenuli rezultat protiv najslabijeg tima lige. Koldvel Poup je ubacio 25 poena, posle odmora videli smo sjajnu četvrtinu za goste, pogodili su 15 od 20 šuteva, postigli 38 poena i to je bio početak kraja za Sikserse koji imaju samo 9 pobeda ove sezone. Dramond mnogo bolji nego u prethodnom meču, 19 poena, 15 skokova, Redži Džekson je ubacio 24.

Milvoki je slavio protiv Pelikansa, za razliu od meča u januaru kada je Nju Orleans postavio klupski rekord u trojkama, sada ih šut nije služio, pa su Baksi dobili uz 19 poena Krisa Midltona. On je imao i 10 skokova, 2 asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl. Na drugoj strani Entoni Dejvis 29 poena, 11 skokova.

Desetkovani Memfis je poražen u Atlanti. Milsap i Horford su iskombinovali 40 poena za trijumf Houksa, očekivano, gosti su bili bez Gasola, Rendolfa, Konlija, Kartera i Brendana Rajta. Lens Stivenson je ubacio 18 poena, uz 8 skokova i 6 asistencija, kod "Grizlija".

U prvom meču dana, Dalas je nastavio sa lošim partijama, peti poraz u nizu i pored toga što je Novicki ubacio 30 poena. Pobedu iz Teksasa odnela je Indijana, Monta Elis je ubacio 17 poena bivšem timu, izdržali su sjajnu seriju Novickog u finišu, dva puta su se Mavsi spuštali na poen minusa, ali je pobeda pripala Pejsersima. Dalas je sada na 50% uspešnost i tek ih čeka težak raspored, idu u Šarlot i Klivlend, pre nego što će ugostiti Golden Stejt.

Rezultati:

Dalas - Indijana 105:112
Filadelfija - Detroit 111:125
Toronto - Majami 112:104 pr.
Šarlot - Hjuston 125:109
Atlanta - Memfis 95:83
Milvoki - Nju Orleans 103:92
San Antonio - Oklahoma 103:92
Denver - Vašington 116:100
Portland - Orlando 121:84
Golden Stejt - Feniks 123:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke