Novickom "zeleno svetlo" za povratak u reprezentaciju!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.09.2014.
17:34
Izvor: Sportske.net

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki dobio je dozvolu vlasnika Dalas Maveriksa da narednog leta ponovo zaigra za nacionalni tim na Eurobasketu koji će, između ostalih, organizovati i Nemačka.

Beta/AP Photo/Rick Bowmer
Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Premda je košarkaška Srbija opijena uspehom Saletovih momaka na Mundobasketu u Španiji, nije na odmet upoziriti domaću javnost da su pojedine nacionalne selekcije već počela da sklapaju mozaik za Eurobasket 2015.

Tako je čuveni nemački košarkaš Dirk Novicki zatražio od vlasnika Dalas Maveriska Marka Kjubana da mu bude omogućeno da narednog leta zaigra za "Pancere" na Eurobasketu.

Drik Novicki ima 36 godina ali je očigledno da ima ogromnu želju da ponovo zaigra za nacionalni tim za koji je poslednji put nastupao na EP 2011. godine u Litvaniji.

Dobra vest za Nemce a loša za rivale te rezrezentacije biće to da je vlasnik Maveriksa dao "zeleno svetlo" Novickom da ponovo zaigra za Nemačku što znači da će jedan od domaćina nastupajućeg Eurobasketa imati veliko pojačanje u vidu legende NBA lige.

Novicki je u dresu sa državnim grbom do sada osvojio dve medalje i to na SP u Indijanapolisu 2002. godine kada su "Panceri" bili treći i 2005. godine u Beogradu, kada je Nemačkoj pripalo srebro posle poraza od Grčke u finalu igranom u "Beogradskoj Areni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke